Olağan Genel Kurulumuz sona erdi
10.12.2016 16:30
Bu Haberi Paylaş :

Kulübümüzün Olağan Genel Kurulu KTÜ Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Divan Başkanlığına seçilen Şükrü Kuleyn’in yaptığı açılış konuşmasının ardından gündemdeki maddelere geçildi.

Daha sonra kürsüye çıkan Genel Müdürümüz Sinan Zengin, Yönetim Kurulu’nun idari ve mali raporları hakkında delegelere bilgi verdi.

Denetleme Kurulu Başkanı Mahmut Ören, Trabzonspor Kulübü ve bağlı şirketlerin mali ve idari denetime tabi tutulduğunu belirterek, kısa vadeli borçların 370 milyon 548 bin 658 lira, uzun vadeli borçların 303 milyon 151 bin 497 lira, net borcun ise 559 milyon 308 bin 817 lira olduğunu açıkladı.

Başkanımızın açıklamaları

Başkanımız Muharrem Usta, sorumluluk alanların doğal olarak eleştirildiğini belirterek, “Kulübümüzde bugüne kadar hangi başkanımız görev aldıysa, başarılı olduğu dönemlerde bile çok eleştirildikleri olmuştur. Şimdi biz bu görevdeyiz" dedi.

"Derdimiz ve amacımız Trabzonspor'u içinde bulunduğu durumdan çıkarmak"

Başkanımız Muharrem Usta, daha sonra kulübün son 10 yılındaki borç artışının da içerisinde yer aldığı bir sunum yaparak, şu ifadeleri kullandı:

"Kulübümüzün şu andaki durumunu birlikte bir görelim. Derdimiz ve amacımız Trabzonspor Kulübü’nün içerisinde bulunduğu durumdan çıkarmak ise bence hep birlikte hatamızla sevabımızla sarılmasını bilelim. Borcumuz 2007’de 38 milyon, 2008'de 70 milyon sonra devam ediyor. Şampiyon olduğumuz 2010-2011 yılında 105 milyon. 2015’te bizim seçime girdiğimiz dönem 397 milyon liraydı. Bu raporla seçime girdik. 2015 Aralık ayı bizim göreve geldiğimiz dönemde asıl borcumuz 566 milyon liraydı. Şu anda borç 559 milyon lira. Bu borçların bir kısmında İbrahim beyin döneminde olduğu gibi bir kısmında da yılların birikimleri var. Kongrelerde genelde mümkün olduğunca borcumuz az görünürse iyi olur mantığı var. Ben şuan burada herkese şeffaf bir şekilde şunu söylüyorum: Trabzonspor’un borcu an itibariyle 559 milyon TL. Halı altına gitmiş tek kuruş yok."

"Trabzonspor'un durumunu bilmek zorundayız"

2015 yılında 30 Ekim’den 10 Aralık’a kadar olan 40 günlük sürede oyunculara 15.5 milyon lira ödeme yapıldığını vurgulayan Usta, şöyle devam etti: "Oyuncu tazminatları olarak 14 milyon lira, icra kapama farkı karşılığı 7 milyon lira, ecrimisil 8 milyon lira, UEFA uzlaşma gideri karşılığı 3.5 milyon lira, yapılandırma vergisinin bozulması 10 milyon lira, personel maaşı, vergi sigortası 3 milyon lira, tahakkuk ettirilmemiş futbolcu stopajı 68 milyon lira, Opet davası karşılığı 40 milyon lira, toplamda 169 milyon liradır. Yani 397 milyon diye devraldığımız rakam başladığımız gün 566 milyon liraya ulaştı. Bizim durumumuzu bilmemiz ve hep beraber, hep birlikte ayağımızı yorganımıza göre uzatmamız lazım. Herkesin birbiriyle sorunları olabilir, bunlar normal, bunu kabul edeceğiz. İşin doğasında var. Birşeyden vazgeçemeyiz, Trabzonspor’un durumunu bilmek zorundayız."

"Buradan gelip geçenlere Allah sabır vermiş"

Başkanımız Muharrem Usta, "Şu ana kadar gelir anlamında bir lira açığa düşmedik. Buradan gelip geçenlere Allah sabır vermiş. İşimiz kolay değil. Bu durum herhangi bir başkanla ilgili değil, Trabzonspor’un durumudur. Bu kartopu gittikçe büyüyor. Trabzonspor'un bu borcunun 350 milyon lirası banka borcudur. Şimdi biz göreve geldiğimizde 240 milyona ihtiyaç vardı. Son 1 yılda kur artışı ve faizden kaynaklanan borç artışı 63 milyon TL. Yani dükkanı kapat hiçbir şey yapma yaklaşık 65 trilyon eski parayla borcunuz var. Niye? Çünkü kulübümüzün içerisinde bulunduğu durum bu. Trabzonspor’un ortalama yıllık anapara ve faiz ödemesi 80 milyon TL. Şuanda futbolcuların bütçesi çok düşük 19.5 milyon avro. 65 milyon liralık bütçesiyle beraber giderimiz 150 milyonu buluyor. Kulübün senelik 230 milyon liraya ihtiyacı var. Bunu bulursa borcu sabit duruyor. Ortalama 70 milyon naklen yayın geliri, 20 milyon sponsor ve reklam gelirleri var. Bunu bir şekilde hep beraber çözmeliyiz. 3 milyon seyirci geliri var. Son 5 yılda ortalama toplam 93 milyonluk gelirimiz var. 230 milyon da gider var. Bir düşünelim burası bizim evimiz olsa nasıl çıkacağız bu işin içerisinden." dedi.

Başkanımız Muharrem Usta, yöneticilerin bağışta bulunabileceği yönündeki söylemlere ise, "Kulübe ister siz, ister ben, isterse bir başkası para versin, sonunda borç veriyor. Bu şirket borsaya açık bir şirkettir. İçeriye verilen parayı Trabzonspor ona ödeyecek. Ancak canımız yanıyor, icra geliyor, oyuncu serbest kalıyor. Gelen paralar bu işin döndürülmesine fayda sağlar. Yönetim kuruluna giren birisinin Trabzonspor'a yapacağı en büyük iyilik sıkışık dönemlerde çözüm üretmeye katkı sağlamaktır. Durum bu." değerlendirmesini yaptı.

"Kulübü bir kaç kişi bu hale getirmedi"

Kulübü bir kaç kişinin bu hale getirmediğine işaret eden Usta, "Türkiye'de yarıştığımız kulüplerin inanılmaz seyirci gelirleri var. Mesela Konyaspor ve Bursaspor’un tribün geliri bizim beş katımız. İstanbul takımları 50-60 katımız. 2013-2014 yılında 7 milyon lira seyirci gelirimiz var. Bu yıl ise 2,5 milyon lira. Yeni stada geçiyoruz. Avni Aker’in yıllık gideri 3 milyon lira. Yeni stadın ki ise 15 milyon” ifadelerini kullandı.

"Bizler emanetçiyiz"

Trabzonspor'un 50 yıllık maziyle şehitler vermiş, rahmetli olmuş binlerce insanın omuzlarında yükselmiş bir kulüp olduğunu anlatan Usta, şöyle devam etti: "Bizler emanetçiyiz. Aynen diğer başkanlar gibi. Hepimizi buradan geçip gideceğiz. İyi ya da kötü tarih hepimizi yazacak. Gerçekten emanetçi olma bilincinde olmamız bizim birinci şartımız. Neden? Buranın sahibi sizlersiniz. Buranın sahibi Trabzonspor'un milyonlarca sevdalılarıdır. Bu kulübü gelecek 50 yıla taşıma görevi buradakiler ve bizleri izleyenlerdir. Biz elbette iki yoldan birini seçebiliriz. Hep birlikte kol kola gireceğiz, hep birlikte camiayı zor günlerden iyi günlere taşıyacağız. Ben zor günlerin sadece bizimle ilgili olduğunu söylemiyorum. Kulübümüz gerçekten zor durumda. Kulübümüzü beraber ayağa kaldırabilmek adına bir emanetçi olarak sizin karşınızdayım. Onun için hep birlikte kulübümüzü birlikte mutlu olacağımız bir noktaya taşıyabilirsek herkes evinde huzurlu olacak. Umarım bunu başarabiliriz.

8. madde

Başkanımız Muharrem Usta, gündemin 8. Maddesiyle ilgili olarak da şunları söyledi: "Biz gayri menkul satmıyoruz. Kartal Projesi bize ait değil, sadece tahsisli. Son dönemlerde Kartal’da bir proje yapıp acaba Trabzonspor'un borçlarına bir katkı sağlar mıyız diye çalışıyoruz. Önce devletten buranın satın alınması gerekiyor. Oraya bir keşif yapıldı. Ben de gittim görüştüm. Metre karesi 11 bin lira. Yaklaşık olarak KDV ile 180 milyona alacağız. Önce bunun devletten satın alınması gerekiyor. Aldıktan sonra proje yapılıp değerlendirilmesi lazım. 8. maddede istenen yetki budur. Mülkümüz sadece Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’dir. Biz maddeyi açtık, ilk isteğimiz Akyazı'nın devir alınması diğeri de Kartal. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri bu maddede hiç yok. Olmayan bir şeyi satın almak, değerlendirmek ve Akyazı’nın devriyle ilgilidir 8’inci madde.”

Yönetim kurulumuz mali ve idari yönden ibra edildi.

Başkanımız Muharrem Usta’nın konuşmasının ardından yönetim kurulumuzun mali ve idari yönden ibrası gerçekleştirildi.

Genel kurul daha sonra dilek ve temenni bölümüyle devam etti.

BENZER HABERLER
Onursal Başkanımız Mehmet Ali Yılmaz son yolculuğuna uğurlandı
Onursal Başkanımız Mehmet Ali Yılmaz...
26.04.2024 15:57
Kulübümüze 1 Lig Şampiyonluğu, 1 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 1 Başbakanlık Kupası ve 1 de Türkiye Kupası’nın...
haber detay
Gaziantep FK maçı hazırlıklarımız sürüyor
Gaziantep FK maçı hazırlıklarımız...
26.04.2024 13:33
Takımımız, Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında evimizde oynayacağımız Gaziantep FK maçı hazırlıklarına...
haber detay
Dergimizin 217. sayısı bayilerde
Dergimizin 217. sayısı bayilerde...
25.04.2024 14:22
Trabzonspor Dergimizin Nisan sayısı bayilerdeki yerini aldı. Başkanımız Ertuğrul Doğan’ın gündeme dair...
haber detay
Gaziantep FK maçı hazırlıklarımız başladı
Gaziantep FK maçı hazırlıklarımız...
25.04.2024 14:11
Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında evimizde oynayacağımız Gaziantep FK maçı hazırlıklarımız bugün 11.30’da...
haber detay
Gaziantep FK maçının hakemi belli oldu
Gaziantep FK maçının hakemi belli...
25.04.2024 12:20
Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında evimizde oynayacağımız Gaziantep FK maçının hakemi belli oldu....
haber detay
Teknik Direktörümüz Abdullah Avcı’nın maç sonu değerlendirmeleri
Teknik Direktörümüz Abdullah Avcı’nın...
25.04.2024 00:03
Teknik Direktörümüz Abdullah Avcı, Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçında evimizde oynadığımız...
haber detay
Trabzonspor 3-2 VavaCars Fatih Karagümrük
Trabzonspor 3-2 VavaCars Fatih...
24.04.2024 22:34
Takımımız, Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçında evimizde VavaCars Fatih Karagümrük ile karşı...
haber detay
Başkanımız Ertuğrul Doğan'dan Espor Takımımıza plaket
Başkanımız Ertuğrul Doğan'dan Espor...
24.04.2024 20:23
Başkanımız Ertuğrul Doğan, Türk Telekom eSüper Lig ve Türkiye Espor Federasyonu (TESFED) Türkiye Kupası'nda...
haber detay
Trabzonspor E-Bülten
Takımımızdan en son haber, duyuru ve bilgilerden haberdar olmak için sen de kaydol!

Sosyal Medya’da Bizi Takip Edin!

© 2016-2024 Trabzonspor Kulübü Resmi Web Sitesi

www.trabzonspor.org.tr web sitesinde bulunan yazılı ve görsel
içerik izinsiz başka bir yayın organında yayınlanamaz.

TRABZONSPOR KULÜBÜ