Teknik Direktörümüz Abdullah Avcı’nın maç sonu değerlendirmeleri
25.04.2024 00:03
Bu Haberi Paylaş :

Teknik Direktörümüz Abdullah Avcı, Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçında evimizde oynadığımız ve 3-2 kazandığımız VavaCars Fatih Karagümrük maçı sonrası değerlendirmelerde bulundu.

Teknik Direktörümüz, ilk olarak bugün hayatını kaybeden Kulübümüzün Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’a baş sağlığı dileyerek, “Eski Başkanımız, devletimizde bakanlık yapmış, tesislerimizde adı olan ve Trabzonspor’a hizmetlerde bulunan Mehmet Ali Yılmaz’ın hayatını kaybetmesinden ötürü üzüntü duyuyoruz. Kendisine Allah’tan rahmet; yakınlarına ve camiamıza baş sağlığı diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Avcı, tur için avantajlı durumda olduğumuzun altını çizerek, “VavaCars Fatih Karagümrük’ün ligdeki durumu oyun performanslarını yansıtmıyor. Farklı kazandığımız Lig maçından sonra da söylemiştim. Tolunay hoca ile beraber daha iyi bir organizasyona girdiler. Deneyimli bir kadroları var. Oyun organizasyonları olan rahat ve özgüvenli bir takım. Bizim gibi artı ve eksileri var. Güçlü güçsüz tarafları da var. Maçın başında bir tane net pozisyon verdik. Arkasından oyun normal dengede giderken Vişça’yla golü bulduk. Bu oyunda topa daha fazla sahip olmamız gerekiyor. Rakibin bizim gibi karşılamayla ilgili sıkıntıları var. 25. dakikaya kadar oyuna giremedik. 3 tane pozisyon verdik. Sağlıklı bir durum değil. Oyuna geç giremeyiz. Rakibe uzak kalamayız. Bizi cezalandırdılar ve 1-1 oldu. 2-1 mağlup duruma da düşebilirdik. 25. dakikadan sonra oyuna girmeye başladık. 44’teki kırmızı kart kararı doğru. Böyle bir rakiple oynarken bu şekilde olmaması gerekiyordu. 2-1 önde devreye girdik. İkinci yarı itibariyle takım organizasyonunu ve takım savunmasını doğru yaptık. Daha iyi hücum için savunma yapman lazım. Bunun detayları var. Takım savunmasını doğru yaptığında pozisyona girersin ve hücum yaparsın. Özellikle ikinci yarıda 3-1’i bulduk ama sayısal olarak eksik olmamızdan dolayı kenarlara hemen genişlik verdiler ve çift santrafora döndüler. Bizim çok fazla oyuncu değişikliği hakkımız yoktu. İlk yarıdaki olumsuz oyunu ve ikinci yarıdaki olumlu oyunu anlattım. Sonuçta bugün turun ilk ayağını kazanmış olduk. Küçük de olsa avantajlarımız var. Ona da en iyi şekilde hazırlanacağız. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Oyuncularımızın bireysel performansları da çok değerliydi. Pepe iyi gidiyor. Vişça her zamanki gibi. Önümüzdeki döneme daha iyi hazırlanacağız. İyi bir galibiyet aldık. Her maç zor. Taraftarlarımızla bu sene son kez beraber olduk. Destekleri çok önemliydi. Onların bizi itmesi kazanmamıza adım attırdı. Onlara çok teşekkür ediyorum. Umarım bizi önümüzdeki sezon yalnız bırakmazlar ve bizimle beraber devam ederler” dedi.

Teknik Direktörümüz, açıklamalarının son bölümünde şu ifadelere yer verdi: “Biraz önce söylediğim gibi tur için avantajlı olan taraf biziz. 1 farkla öndeyiz. Onların 2 farkla kazanması gerekiyor. O zaman geldiğinde bakacağız. Şimdi önümüzde Pazar günü oynayacağımız Gaziantep FK maçı var. Ardından Samsun, İstanbul ve Karagümrük maçı. Bir adım önde olduğumuzu düşünüyoruz. Bugün iyi de oynadılar. 60 dakika eksik oynadık. Bu da kolay değil. O maç süreci geldiğinde en iyi şekilde hazırlanacağız. Trezeguet için yarın tekrardan MR çekilecek. Hafta sonu olacak mı olmayacak mı belli değil ama bir sonraki hafta oynama ihtimali çok yüksek. Fountas ve birkaç oyuncunun da yarın MR’i çekilecek. Vişça, Türk futbolunun en fazla asist yapan yabancı oyuncusu. Önemli bir takım oyuncusu. Bugün ve genel olarak takım arkadaşlarına her zaman örnek oluyor. Pepe de çok önemli katkılar sağlıyor. Teşekkür ediyoruz. Mendy de bugün iyi bir performans sergiledi. Kendisinin stoper oynadığı maçlardan sadece 1 tanesini kaybettik. Orta saha oynadığı maçları kaybetmiştik. Onu da belirtmek istiyorum. Buradaki amaç oyuncuyu en iyi şekilde kullanabilmek. Mendy’nin savunma zaafları da var ve buna çalışıyoruz. Daha iyi yapmak istiyoruz. Bazı oyuncuları birkaç mevkide kullanabiliyorsun. Mendy’nin bana gelen raporunda 8,6,4 ve 2 numarada oynayabildiği açıkça görünüyor. Dünya futbolunda stoper topa artık en fazla dokunan oyuncudur. Orta sahada da faydalanacağız. Önümüzdeki sezonla alakalı da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Daha agresif, hızlı ve iyi olan bir takım oluşturmaya çalışacağız.

BENZER HABERLER
Yılport Samsunspor maçı kamp kadromuz belli oldu
Yılport Samsunspor maçı kamp kadromuz...
3.05.2024 15:27
Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında deplasmanda oynayacağımız Yılport Samsunspor maçının kamp kadrosu...
haber detay
Sportif AŞ. Genel Kurulu yapıldı
Sportif AŞ. Genel Kurulu yapıldı...
3.05.2024 15:16
Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği Tic. A.Ş’nin Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı bugün...
haber detay
Yılport Samsunspor maçı hazırlıklarımız tamamlandı
Yılport Samsunspor maçı hazırlıklarımız...
3.05.2024 15:03
Yılport Samsunspor maçı hazırlıklarımız tamamlandı....
haber detay
Vefat ve Başsağlığı
Vefat ve Başsağlığı...
3.05.2024 13:04
Eski Yöneticimiz ve Eski Divan Başkan Vekilimiz Cafer Hazaroğlu’nun vefat ettiğini büyük bir üzüntü ile...
haber detay
Yılport Samsunspor maçı hazırlıklarımız devam ediyor
Yılport Samsunspor maçı hazırlıklarımız...
2.05.2024 15:08
Takımımız, Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında deplasmanda oynayacağımız Yılport Samsunspor maçı hazırlıklarına...
haber detay
Alaattin Kazancı’yı anıyoruz
Alaattin Kazancı’yı anıyoruz...
2.05.2024 15:07
2 Mayıs 2023 tarihinde aramızdan ayrılan, kulübümüz medya merkezinde fotoğraf editörü görevinde bulunan...
haber detay
Sabahattin Kundupoğlu'nu anıyoruz
Sabahattin Kundupoğlu'nu anıyoruz...
2.05.2024 14:58
Kulübümüzün kurucu üyesi, duayen genel sekreteri Sabahattin Kundupoğlu, 29 sene önce bugün aramızdan...
haber detay
Ferit Arslan'ı anıyoruz
Ferit Arslan'ı anıyoruz...
2.05.2024 14:57
2 Mayıs 1997 tarihinde aramızdan ayrılan kulübümüzün eski yöneticilerinden Ferit Arslan'ı rahmetle anıyoruz....
haber detay
Trabzonspor E-Bülten
Takımımızdan en son haber, duyuru ve bilgilerden haberdar olmak için sen de kaydol!

Sosyal Medya’da Bizi Takip Edin!

© 2016-2024 Trabzonspor Kulübü Resmi Web Sitesi

www.trabzonspor.org.tr web sitesinde bulunan yazılı ve görsel
içerik izinsiz başka bir yayın organında yayınlanamaz.

TRABZONSPOR KULÜBÜ