Teknik Direktörümüz Abdullah Avcı’nın maç sonu değerlendirmeleri
5.02.2023 22:49
Bu Haberi Paylaş :

Teknik Direktörümüz Abdullah Avcı, Spor Toto Süper Lig’in 23. haftasında deplasmanda oynadığımız Galatasaray karşılaşması sonrası açıklamalarda bulundu.

Teknik Direktörümüz, final paslarını yanlış kullandığımızı söyleyerek, “Galatasaray yüksek bir enerjide. Özellikle kendi evinde, geçen sene bizim yakaladığımız bütünü, camianın enerjiye ortak olduğu özellikle iç sahada arzulu ve baskılı oynayan, bazen saha içinde çok riskler alan bir oyun kimliği olan bir takım. İki seçenek vardı bizim kazanmamız için; rakibe doğru şekilde baskı yapabilmek, ikincisi rakip baskıyı kırdığında karşılayıp nereye yönlendireceğiz ve çıkacak fırsatları, doğru sonuçlandırarak kazanmak istiyorduk, kazanmak için geldik. 10. saniyede istediğimiz gibi golü bulduk. Sonrasında hem baskıyı yapıp baskıdan çıkardığımız, baskıların devam ettiği, final paslarını ve tercihlerini yanlış kullandığımız bir oyun var. Galatasaray ilk yarı oyuna çok girmedi, yetenekli oyuncuları özellikle 3-4 tane olması ilk yarıda eşitliği getirdi. İkinci yarı kazanmak için aynı oyun planıyla baskıya devam ettik, biraz daha topa sahip olabilirdik. İkinci yarı itibarıyla oyuna giremememizin sebebi erken ve çok basit kaybettiğimiz topların üzerimize gelmesiydi. Penaltı oldu, rakip belki üçü bulabilirdi ama son bölümde de duran toplarla beraber 4 pozisyona girdik. Kaybetmememiz gerekiyordu. İkinci yarıdaki oyunumuzu eleştiriyorum. Galatasaray şampiyonluk adayı, bizde dahil rakiplerini yenmişler. Okan hoca ve ekibine başarılar diliyorum. Biz ligden ciddi şekilde uzaklaştık gibi duruyor ama bizim önümüzde iki tane çok ciddi kupa ve UEFA Konferans Ligi var. Önümüzdeki hafta 3 maçımız var. Ligde de kazanıp en yukarıya gitmeye devam edeceğiz. Hafta içi Basel maçı var. Biz derslerimizi çıkarıp, ona göre bir değerlendirme yapacağız. Taraftarlarımız da Trabzon’da olduğu gibi buraya geldi, onlara teşekkür ediyoruz” dedi.

Avcı, ekip ve performans olarak kendini sorguladığı konuların olduğunu söyleyerek, “Bizim geçen seneki durumumuzu bu sene Galatasaray yapıyor. Uzun soluklu, yaklaştırmadan ve rahat bir şekilde şampiyonluğumuzu ilan ettik ve son tescilli şampiyon Trabzonspor. Türkiye Ligi ve Avrupa da dahil, geçen sene şampiyon olan takımların şu an yaşadıkları süreç hemen hemen benzer süreçler. İtalya, Hollanda, Portekiz ligleri aynı. Uzun süre yakaladıktan sonra ister istemez enerji boşalmaları, herkesin başarıyı nasıl üzerine alıyorsa, başarısızlığı da alması gereken detaylar var. Bu detaylarda kendimi ve ekibimi de sorguluyorum. Her sene herkesin şampiyon olamayacağı, doğru bir organizasyonun teknik olarak yapılması gerektiğini düşünüyorum. Bugün geçen sene şampiyon olan takımdan 7 tane farklı oyuncuyla başladık. Bunu yapmak kolay değil. Son örneklere bakarsak Beşiktaş ve Başakşehir’e göre daha iyiyiz ama daha da iyi olmamız gerekirdi. Ekip olarak, performans olarak kendimi sorguladığım konular var” dedi.

Djaniny ile ilgili de açıklamalarda bulunan Teknik Direktörümüz, “Bugün Djaniny 11’de başlayacaktı, bölgesel sıkıntılarımız var. Vişça ve Dorukhan’ın sakatlığı, Peres’in iyileşip tekrar bizimle olamaması, Djaniny de bizim o mevkide kullandığımız özel bir oyuncu. Geçen sene şampiyonlukta önemli katkılar sağladı. Son gün gitmek istediğini ifade etti, ben teknik olarak doğru olmadığını söyledim ama kulüp menfaatleri doğrultusunda böyle bir karar verildi. Bugün itibariyle yollarımız ayrıldı. Bir tane daha oyuncuyu kaybetmiş olduk” ifadelerini kullandı.

Avcı, birçok formasyonu denediğimiz bir seneyi yaşadığımızı vurgulayarak, “İlk yarıda reaksiyon gösterdik. Birçok formasyonu denediğimiz bir seneyi yaşıyoruz. Oyuncu sakatlıkları, tercihlerinden dolayı formasyonu değiştirdik ve bazen verim aldık bazen alamadık. Bu süreç bizi teknik ve zihinsel olarak yordu. Lahtimi’yi oynatmamızın sebebi taktiksel değişiklik. Merkezde biraz daha fazla olup Bakasetas’ı öne çıkaralım istedik. Siopis ve Bakasetas bizim değerli oyuncularımız. Oyunun akışında karar verdiğimiz bir şey bu. Giren oyuncuların performansı yeterli olmadığından çıkan oyuncular sorgulanır. Lahtimi oynamadığında niye oynamadı, oynayınca niye oynadı. Bazen tercihler yanlış çıkıyor bazen doğru çıkıyor" dedi.

Tercihler ile ilgili çalışmalar yaptığının altını çizen Avcı, “Trabzonspor şampiyon takımdır ve şampiyonluğa oynar. Büyük takımların hepsi topa sahip oynamayı hedefler. Bazen hızlı, bazen dikine, bazen pas. Antrenmanda bunu veriyorlar fakat antrenman farklı maç farklı. İlk yarı sorun yok ama ikinci yarı tercihler doğru çıkmadı. Bunun üzerine çalışıyoruz. Antrenmanlarda cevabını alıyoruz, maçta alamadık“ dedi.

Avcı son olarak maçın senaryosunu canlandırarak çalıştıklarını ifade ederek, “Tekrar, tekrar çalışıyoruz. Maçın senaryosunu canlandırarak bunu çalışıyoruz, çalışacağız. Sonuçların kırılgan olması bazen özgüveni de elimizden alabiliyor. Yeni oyuncuların iyi niyeti çok fazla ama performanslarının iniş çıkışlı olması bizi çok etkiliyor” dedi.

BENZER HABERLER
Teknik Direktörümüz Abdullah Avcı öğrencilerle bir araya geldi
Teknik Direktörümüz Abdullah Avcı...
23.04.2024 10:58
Teknik Direktörümüz Abdullah Avcı, 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi ve Yol-İş Sendikası Ortaokulu öğrencileri...
haber detay
Sabit Sabır'ı anıyoruz
Sabit Sabır'ı anıyoruz...
23.04.2024 09:24
23 Nisan 2019 tarihinde hayatını kaybeden kurucu üyelerimizden Sabit Sabır'ı rahmetle anıyoruz. Ruhu...
haber detay
Müfit Akçay'ı anıyoruz
Müfit Akçay'ı anıyoruz...
23.04.2024 09:23
23 Nisan 2007 tarihinde aramızdan ayrılan kulübümüzün eski yöneticilerinden Müfit Akçay'i rahmetle anıyoruz....
haber detay
VavaCars Fatih Karagümrük maçının hakemi belli oldu
VavaCars Fatih Karagümrük maçının...
22.04.2024 20:05
VavaCars Fatih Karagümrük ile oynayacağımız Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçının hakemi belli...
haber detay
Yönetim Kurulu Üyemiz Köz’den iş insanı Kıran’a ziyaret
Yönetim Kurulu Üyemiz Köz’den iş...
22.04.2024 17:18
Yönetim Kurulu Üyemiz ve Amatör Branşlar Sorumlumuz Derviş Köz, iş insanı Hüseyin Kıran’ı ziyaret etti....
haber detay
Genel Sekreterimiz Kemal Ertürk'ten açıklama
Genel Sekreterimiz Kemal Ertürk'ten...
22.04.2024 16:40
Genel Sekreterimiz Kemal Ertürk,17 Mart 2024 tarihinde Fenerbahçe ile oynadığımız müsabakanın bitişinden...
haber detay
VavaCars Fatih Karagümrük maçı hazırlıklarımız devam ediyor
VavaCars Fatih Karagümrük maçı...
22.04.2024 14:49
Takımımız, Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında evimizde oynayacağımız VavaCars Fatih Karagümrük...
haber detay
Mustafa Çelik'i anıyoruz
Mustafa Çelik'i anıyoruz...
22.04.2024 11:38
2010–2011 sezonunun 30’uncu haftasında oynadığımız Eskişehirspor maçının ardından kalp krizi geçirerek...
haber detay
Trabzonspor E-Bülten
Takımımızdan en son haber, duyuru ve bilgilerden haberdar olmak için sen de kaydol!

Sosyal Medya’da Bizi Takip Edin!

© 2016-2024 Trabzonspor Kulübü Resmi Web Sitesi

www.trabzonspor.org.tr web sitesinde bulunan yazılı ve görsel
içerik izinsiz başka bir yayın organında yayınlanamaz.

TRABZONSPOR KULÜBÜ