Teknik Direktörümüz Abdullah Avcı’nın maç sonu değerlendirmeleri
16.02.2023 13:31
Bu Haberi Paylaş :

Teknik Direktörümüz Abdullah Avcı, UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turu ilk maçındaevimizde oynayıp 1-0 kazandığımız Basel maçı sonrası değerlendirmelerde bulundu.

Teknik Direktörümüz, yaşanan deprem felaketi sebebiyle ülke olarak zor günler geçirdiğimizi ifade ederek, “Bu maç, ülkemize maneviyat olarak çok güzel şeyler hissettirdi. Bugün herkesin tuttuğu tek takım Trabzonspor’du. Buraya gelen kulüp başkanlarına, sosyal medyadan destek veren herkese, stadyumumuzda Fener, Galatasaray, Beşiktaş, Malatya ve Adıyaman bayrakları, formalarıyla gelen herkese teşekkür ediyorum. Sporun ve özellikle futbolun iyileştirme gücü var. Bugün herkesin takımı Trabzonspor oldu. Oyunlar oynanacak kazanılacak, kaybedilecek. Bundan sonra saygının gösterildiği rekabet Türk futboluna katkı sağlayacaktır. Bugün bu işin başlangıcının Trabzon’da olması beni son derece mutlu ediyor. Umarım aynı bu şekilde devam eder” dedi.

Avcı, birlik beraberliğin başlangıcının Trabzon’da başladığını ve bunun devam etmesi gerektiğini belirterek, “Başkanı, yöneticisi, teknik heyetler, antrenörler, verdiğimiz mesajlar, oyuncular, yöneticiler ve medya; hepimiz bu oyunun bir parçasıyız. Bunu daha iyi hale nasıl getirebiliriz, daha tatlı rekabeti, saygıyı daha nasıl iyi hale getirebileceğimiz konusunda çaba göstermemiz gerekiyor. Bugün Trabzon’da olan güzel bir başlangıç var. Bunu senelerdir savunan biriyim. Buna hep beraber destek olacağız. Olmayanı da daha doğru bir şekilde yapmak için içine sokmaya çalışacağız. Şampiyon olanı tebrik edeceğiz, düşeni de tebrik edeceğiz. O da katkı sağlamış olacak, bu oyuna böyle bakıyorum. Güzel oyunu daha iyi hale getirebilmek için çabalayacağız. İnsanlar nasıl bugün biraz mutlu oldularsa, bu oyundan insanlar keyif alıyor. Futbol, marka değeri yüksek bir oyun, daha çok insanları birbirine bağlamalıyız. Rekabetler devam ediyor, kırıcı olmadan, gelecek nesillere doğru örnek olmamız gerekiyor.” ifadelerine yer verdi.

Teknik Direktörümüz, saha içindeki oyunu daha iyi hale getirebilmek için çaba göstereceklerini vurgulayarak, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Yaşanan deprem felaketi çok üzücü. Ligden o çekildi, bu çekildi konusuyla ilgilenmiyorum. Federasyon böyle bir karar verdi. Ülkenin yaşadığı süreçte biz onlara nasıl destek olabiliriz, ondan yanayız. Buna cevap verecek bir durumda değilim aslında. Maç sayısına da yapacak bir şey yok, iki sene önce hiç hesapta yokken maç sayısı çoğaldı. Şimdi sayı azaldı. Biz Trabzonspor olarak neredeyse 1 sezonu bitirdik. Avrupa’da oynanan üç ligi de oynadık, bu aslında bir deneyim. Kulüp için de önemli bir deneyim. İnşallah son 16’ya kalırsak Trabzonspor’a ve ülke futboluna katkısı olacak. Saha içindeki durumu nasıl iyi getireceğim ben ona çalışırım. Neredeyse 36 maç neredeyse oynadık. Bir sezonu bitirmiş gibiyiz ama ligde önümüzde bir sürü daha maç var.”

Avcı, maçın başından sonuna kadar neredeyse hiç pozisyon vermediğimizi söyleyerek, “Oyuncularımı tebrik ediyorum, başından sonuna kadar disipline ve planlara sadık kaldılar. 90 dakika boyunca sadece ilk yarıda bir pozisyon verdik, başka vermedik diye düşünüyorum. Bunun dışında rakip kalecinin devreye girdiği 5-6 net pozisyonumuz var. Özellikle bir hafta sonra oynayacağımız müsabakada konsantrasyonumuzun yüksek olması gerekiyor. Karşımızda atlet, genç ve doğru kapanan bir takım var. Merkezde boşluk vermiyorlar, sadece kenarları kullanabilirsin çünkü oradan alıyorlar riski. Orada yine doğru planlar yapacağız. Bir cebimizde avantaj var sadece. Bir devre bitti bir devre daha var. Bugün oynadığımızın oyunun devamı gelirse tur atlayabiliriz. Oyuncularım bu cevabı verdi. İnsanların yüzünü, yaşadığımız süreçten dolayı birazcık tebessüm ettirebildiysek, yüzünü güldürdüysek bu beni mutlu ediyor. Avrupa’da devam eden 4 takımdan birini olmak istiyoruz. Son Tarihimiz açısından son 16’ya kalan takım da olmak istiyoruz. Taraftarlara, başkanlara, buraya koşarak gelen insanlara saygılarımı sunuyorum. Haftaya umarım bunun tur olarak da karşılığını alırız” cümlelerini kullandı.

Teknik Direktörümüz, Basel’i elememiz halinde içerideki enerjinin daha yukarı seviyelere çıkabileceği görüşünde olduğunu bildirerek, “Genel anlamda baktığımızda sahadaki oyun bazen hayal ettirdi, bazen geri çekildi, bazen otobanda iyi gidiyoruz dedik şarampole yuvarlandık. Zihinsel ve taktiksel açıdan, formasyonların da yer aldığı her konuya çalışıyoruz. Bazen kimliğimizi bulamadık, bunu bulmaya çalıştık. Şampiyonluktan sonraki senelerde bu tür durumlar yaşanabiliyor. Lige biraz baktığınızda uzaklaşmış durumdayız ama Konferans Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası devam ediyor. Ligde Trabzonspor’un maç kazanması şehri ve bizi mutlu eder. Ne kadar yukarı çıkabilirsek çıkacağız. Ben inanıyorum, Basel’i geçip 16’ya kalırsak, grubun içerdeki enerjisi de yukarı çıkacak ve sahaya olumlu yansıyacaktır” dedi.

Avcı; Edin Vişça, Marek Hamsik ve Lazar Markovic ile ilgili ise şu cümlelere yer verdi: Edin Vişça iyi çalışıyor, bizimle beraber şu an itibarıyla. Geçen gün de şöyle bir ifade kullandım, “Fırsat transferi çıktı, keşke deprem olmasaydı da fırsat transferi olmasaydı” maç yok ve Vişça’nın dönüşüne fırsat çıktı. Markovic geldi ilave oldu. Marek Hamsik çok iyi gidiyor hatta yarın oturup karşılıklı sohbet edeceğiz. Geleceğiyle ilgili, vereceği kararlarla ilgili. Çok deneyimleri var, her türlü faydalanmak istiyorum teknik ekip olarak, futbolcu olarak, kafa olarak. Onu kendisiyle oturup konuşacağız. Hızla ilerliyor. Bu süreç belki dönüş açısından iyi gelebilir. Basel dönüşü Almanya’da bir hazırlık maçı programımız var. Sonra lig başlayacak. Almanya Türklerin de olduğu, yaşadığı bir yer. Bunun da geliri yine depremzedeler için organize edilecek. Program onaylanırsa oraya geçeceğiz ve sonra Trabzon’a döneceğiz. Henüz takvimi belli değil.”

BENZER HABERLER
Onursal Başkanımız Mehmet Ali Yılmaz son yolculuğuna uğurlandı
Onursal Başkanımız Mehmet Ali Yılmaz...
26.04.2024 15:57
Kulübümüze 1 Lig Şampiyonluğu, 1 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 1 Başbakanlık Kupası ve 1 de Türkiye Kupası’nın...
haber detay
Gaziantep FK maçı hazırlıklarımız sürüyor
Gaziantep FK maçı hazırlıklarımız...
26.04.2024 13:33
Takımımız, Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında evimizde oynayacağımız Gaziantep FK maçı hazırlıklarına...
haber detay
Dergimizin 217. sayısı bayilerde
Dergimizin 217. sayısı bayilerde...
25.04.2024 14:22
Trabzonspor Dergimizin Nisan sayısı bayilerdeki yerini aldı. Başkanımız Ertuğrul Doğan’ın gündeme dair...
haber detay
Gaziantep FK maçı hazırlıklarımız başladı
Gaziantep FK maçı hazırlıklarımız...
25.04.2024 14:11
Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında evimizde oynayacağımız Gaziantep FK maçı hazırlıklarımız bugün 11.30’da...
haber detay
Gaziantep FK maçının hakemi belli oldu
Gaziantep FK maçının hakemi belli...
25.04.2024 12:20
Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında evimizde oynayacağımız Gaziantep FK maçının hakemi belli oldu....
haber detay
Teknik Direktörümüz Abdullah Avcı’nın maç sonu değerlendirmeleri
Teknik Direktörümüz Abdullah Avcı’nın...
25.04.2024 00:03
Teknik Direktörümüz Abdullah Avcı, Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçında evimizde oynadığımız...
haber detay
Trabzonspor 3-2 VavaCars Fatih Karagümrük
Trabzonspor 3-2 VavaCars Fatih...
24.04.2024 22:34
Takımımız, Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçında evimizde VavaCars Fatih Karagümrük ile karşı...
haber detay
Başkanımız Ertuğrul Doğan'dan Espor Takımımıza plaket
Başkanımız Ertuğrul Doğan'dan Espor...
24.04.2024 20:23
Başkanımız Ertuğrul Doğan, Türk Telekom eSüper Lig ve Türkiye Espor Federasyonu (TESFED) Türkiye Kupası'nda...
haber detay
Trabzonspor E-Bülten
Takımımızdan en son haber, duyuru ve bilgilerden haberdar olmak için sen de kaydol!

Sosyal Medya’da Bizi Takip Edin!

© 2016-2024 Trabzonspor Kulübü Resmi Web Sitesi

www.trabzonspor.org.tr web sitesinde bulunan yazılı ve görsel
içerik izinsiz başka bir yayın organında yayınlanamaz.

TRABZONSPOR KULÜBÜ