Teknik Direktörümüz Abdullah Avcı ve Kaptanımız Uğurcan Çakır basın mensuplarının sorularını yanıtladı
22.05.2024 20:46
Bu Haberi Paylaş :

Teknik Direktörümüz Abdullah Avcı ve Kaptanımız Uğurcan Çakır, Ziraat Türkiye Kupası Finalinde Beşiktaş ile oynayacağımız karşılaşma öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İki takımın da hak ederek finale kadar geldiğini ifade eden Teknik Direktörümüz Avcı, şu değerlendirmede bulundu:

“Finale kalmak güzel, finalde de dost olmak bence çok güzel. Başlarken 159 takımın yarıştığı bugün itibariyle iki takımın finali oynadığı, hak ettiği bir maç. Biz Trabzonspor tarihine bu kupayı bir kere daha eklemek istiyoruz. Beşiktaş 10, biz 9 kez almışız, bunu eşitlemek istiyoruz. Trabzonspor tarihine baktığımızda kupalarla, hikayelerle dolu. Senenin içinde inişlerin çıkışların olduğu süreçte iki takım da finalde kazanmak arzusuyla sahada olacak. Rakip analizini yapınca çok değerli oyuncuların olduğu, bireysel performansların belirleyici olduğu, bizim biraz daha organizasyonda daha istikrarlı şekilde durduğumuzu düşünüyorum ama final oynamak farklı. Burada biraz anlar, bireysel performanslar belirleyici olacak. Biz özellikle son 2 aydır oyun olarak çıkış halindeyiz, bu kupayı çok istiyor, arzuluyoruz.”

Son zamanlarda futbolun iyileştirme gücünden uzak, sahanın dışının devamlı konuşulduğu bir dönem yaşandığını ifade eden Teknik Direktörümüz Avcı, “Yarın akşam topun oyunda daha fazla kaldığı, iyi oyunun performansların konuşulduğu, kaybedenin kazananı alkışladığı, kazananın da kaybedene saygı gösterdiği harika bir futbol akşamı, bir futbol şöleni, bir futbol festivali olması, en azından insanlarımızı sahanın içine yönlendirmeyi biraz daha oralara bakmaları, bizim için bir fırsat olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Teknik Direktörümüz Avcı, Ahmet Suat Özyazıcı’dan sonra 3 kupayı da kazanan ikinci isim olmak istediğini vurgulayarak,“Trabzonspor için 10. kupa, benim için de çok önemli. Ben de rahmetli Ahmet Suat Özyazıcı hocadan sonra bütün kupaları alan teknik adam olmak istiyorum. Umarım bunun karşılığını alırız. İyi bir oyun, iyi bir mücadele, saygının, Fair-play’in ön planda olduğu bir müsabaka olması, bütün arzum isteğim bu. Finaller oynamak, oyuncu için de teknik adam için de çok değerlidir. Herkes kazanmıştır aslında. Final bittikten sonra madalyanı da alıp çıkıyorsun, kaybeden değilsindir aslında. Ligde de 38 müsabakaya çıkıyorsun, 16-17 takımı geçiyoruz, başarısız ilan edilemezsiniz. Yarıştığım bütün kategorilerde önce oyunu ve oyuncuyu geliştirmek için çalıştım. Bununla birlikte bu işin tacı olan kupalar almak istedim. Her kategoride, genç milli takım, 2. Lig, Avrupa Kupaları, Süper Lig, Süper Kupa, Türkiye Kupası… Finaller de kaybettim ama bugün belki kazanırken o zaman kaybettiğim finallerin bana önemli katkısı oldu. O gün belki de kaybederken kazanmıştık” ifadelerini kullandı.

Teknik Direktörümüz Avcı, kupayı kazanmanın gelecek sezon planlamasına nasıl etki edebileceği yönündeki soruya ise şu yanıtı verdi:

“Kupa kazanmak, büyük camialarda seni ileriye doğru daha pozitif bakmanı, daha konsantre olmanı daha hızlandırmanı gerektiriyor. Biz camia olarak 6 aydır önümüzdeki sezonun planlaması için çalışıyoruz. Bu kupayı kazanmak, biraz daha ivme kazandıracak, gelecek oyuncu da daha çabuk gelmesini sağlayacak. Bütün sezon başı planlaması yapıldı, transferlerin yüzde 50’si bitti. Ama öncelikli hedefimiz 24 saat sonra Beşiktaş’la oynayacağımız kupa finali. Bunu kazanınca, ertesi gün kalktığında kendini daha pozitif, daha hızlı, daha cüretkâr, cesaretli hissediyorsun. Umarım pozitif olarak bunu yakalarız.”

Takım Kaptanımız Uğurcan Çakır da şu ifadeleri kullandı:

“Öncelikle Fair-Play'in konuşulduğu bir maç olmasını diliyorum. Hakemler bu sezon çok konuşuldu çünkü. Futbolun konuşulduğu bir maç olmasını diliyorum. Beşiktaş büyük bir camia ama biz de Trabzonspor olarak kupayı kazanmak istiyorum. Bu sezon özelinde son dönemde üçüncülük ve kupa hedefimiz vardı. Birini gerçekleştirdik, kupayı da alarak taraftarlarımızı mutlu etmek istiyoruz.”

BENZER HABERLER
Sami Kandaz'ı anıyoruz
Sami Kandaz'ı anıyoruz...
16.06.2024 11:47
16 Haziran 2012 tarihinde aramızdan ayrılan kulübümüzün eski yöneticimiz Sami Kandaz'ı rahmetle anıyoruz....
haber detay
Başkanımız Ertuğrul Doğan'ın Kurban Bayramı mesajı
Başkanımız Ertuğrul Doğan'ın Kurban...
16.06.2024 09:57
Değerli Trabzonsporlular,Bayramlar birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi pekiştirdiğimiz en değerli zamanlardır.Kurban...
haber detay
Şampiyon Basketbol Takımımız kupasını aldı
Şampiyon Basketbol Takımımız kupasını...
15.06.2024 21:02
Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi (EBBL) 2023-2024 sezonu Final Grubunda şampiyonluğa ulaşan Basketbol...
haber detay
Pulatkan Demirer’i kaybettik
Pulatkan Demirer’i kaybettik...
15.06.2024 16:38
Eski futbolcumuz ve Divan Kurulu üyemiz Pulatkan Demirer’in vefat ettiği haberini derin bir üzüntü ile...
haber detay
Şampiyon Trabzonspor
Şampiyon Trabzonspor...
15.06.2024 15:05
Basketbol Takımımız, Final Grubunda çıktığı beşinci karşılaşmada Tusaşspor’u 74-68 mağlup ederek şampiyon...
haber detay
Eski futbolcumuz Kevin Campbell’i kaybettik
Eski futbolcumuz Kevin Campbell’i...
15.06.2024 13:16
1998-1999 sezonunda formamızı giyen eski futbolcumuz Kevin Campbell’ın vefat ettiği haberini büyük bir...
haber detay
Engin Kalafatoğlu’nu anıyoruz
Engin Kalafatoğlu’nu anıyoruz...
15.06.2024 11:04
15 Haziran 2021 tarihinde aramızdan ayrılan kulübümüzün eski yöneticilerinden Engin Kalafatoğlu'nu rahmetle...
haber detay
2023-2024 Sezonu En Centilmen Teknik Direktörü Ödülü Abdullah Avcı’ya
2023-2024 Sezonu En Centilmen Teknik...
14.06.2024 23:08
Türkiye Futbol Federasyonu Fair Play ve Sosyal Sorumluluk Kurulu, TFF'nin Fair Play'in teşvik edilmesi,...
haber detay
Trabzonspor E-Bülten
Takımımızdan en son haber, duyuru ve bilgilerden haberdar olmak için sen de kaydol!

Sosyal Medya’da Bizi Takip Edin!

© 2016-2024 Trabzonspor Kulübü Resmi Web Sitesi

www.trabzonspor.org.tr web sitesinde bulunan yazılı ve görsel
içerik izinsiz başka bir yayın organında yayınlanamaz.

TRABZONSPOR KULÜBÜ