Başkanımız Ahmet Ağaoğlu:
26.10.2018 13:24
Bu Haberi Paylaş :

“Bizim modelimizi kullananlar milyon Euro’lar kazanıyor. Biz kendi modelimizin üstünü çizip 1.2 milyar lira batırdık!”

Başkanımız Ahmet Ağaoğlu, uluslararası müsabakalarda dereceye giren sporcularımıza plaket verdi, altyapıdaki antrenörlerimiz ve futbolcularımızla bir araya geldi.

KAZANDIĞI MADALYAYI BAŞKANIMIZA VERDİ

Kadir Özcan Gençlik Geliştirme Merkezi Nizamettin Algan Konferans Salonu’nda gerçekleşen törene Başkanımız Ahmet Ağaoğlu, yönetim kurulu üyelerimiz, antrenörlerimiz ve sporcularımız katıldı. Başkanımız Ağaoğlu, Slovenya’da düzenlenen Dünya Paralimpik Masa Tenisi Şampiyonası’nda ikinci olan Abdullah Öztürk’e plaket verdi. Öztürk de şampiyonada kazandığı madalyayı Ağaoğlu’na hediye etti. “Bu madalya en çok sizin hakkınız” diyen Öztürk’e başkanımız teşekkür etti. Başkanımız Ağaoğlu daha sonra 75 kiloda Ümitler Avrupa Boks Şampiyonası, Belgrad Boks Şampiyonası ve Ahmet Cömert Boks Şampiyonası’nda altın madalya kazanan Busenaz Sürmeneli’ye, 70 kiloda judo dalında Akdeniz Oyunları’nda üçüncü olan Nurcan Yılmaz’a ve Andorra’da gerçekleştirilen Dünya Dağ Koşusu Şampiyonası’nda takım olarak beşinci olan Ercan Kısrık ile Rıdvan Taş’a da plaketlerini takdim etti.

“TRABZONSPOR SADECE FUTBOLDAN İBARET DEĞİL”

Başkanımız Ahmet Ağaoğlu törenden sonra yaptığı konuşmada, ‘’Trabzonspor sadece futboldan ibaret bir kulüp değil. Geçmişte olduğu gibi günümüzde de pek çok amatör branşta faaliyet gösteren, sadece kentimizi değil ülkemizi de başarıyla temsil eden sporculara sahip bir kulüp. Bugün burada sporcularımızın uluslararası müsabakalarda elde etmiş oldukları başarılarla gururlanıyoruz. Trabzon bir spor kenti, bir futbol kenti. Bizim amacımız kentimizdeki gençlerimizin tamamına yakınının sporla iç içe olmalarını sağlamaktır. Başarılı bir şekilde şehrimizi ve ülkemizi temsil etmeleridir. Geldiğimizden beri altyapı ile ilgili yaptığımız çalışmaları basın ve kamuoyu ile paylaşıyoruz. Yönetim olarak bir şansımız daha var. ASKF Başkanı Cahit Erdem abimiz, ülkede amatör kulüplerin başarısı için savaşan yönetim kurulu üyesi arkadaşımız. Böyle bir şahsiyetle çalışmak büyük bir onur ve avantaj” dedi.

“ALTYAPI OLMADAN ÜSTYAPI OLMAZ!”

“Ben de yıllardır amatör sporların içerisindeyim” diyen Ağaoğlu, “Yirmi yıldır Türkiye Golf Federasyonu başkanlığını, on senedir de Türkiye Milli Paralimpik Komitesi’nin ikinci başkanlığını yürütüyorum. Dönüp paralimpiklere baktığımız zaman kazanılan madalyaların yüzde 30’u Trabzonlu sporculara ait. Bu durum biraz daha emek verildiği zaman Trabzon’da amatör sporların nereye geleceğinin çok açık bir göstergesidir. Yıllardır bahsettiğim şey; altyapı olmadan üstyapı olmaz. Yüze yakın futbol takımı olan Trabzon kentinin altyapısını gerektiği kadar kullanamadığımız aşikâr. Altyapıya geldiğimiz günden beri çok ciddi çalışmalar ve yatırımlar yaptık. Tesislerimizi toparlayarak, eksikleri gidererek ileriye dönük program dahilinde kadro oluşumunu harekete geçirdik. Bu kulübü kurtaracak olan sizlersiniz. Altyapıya bugün yapılan 1 liralık yatırım 10 sene sonra Trabzonspor Kulübü’ne 50 lira olarak geri dönecektir. Birkaç sene içerisinde sadece Trabzon’un değil Türkiye’nin de değişik şehirlerinden altyapımıza oyuncular ilave ederek Trabzonspor için gelir kaynağı oluşturmak zorundayız” diye konuştu.

“KENDİ MODELİMİZİN ÜSTÜNÜ ÇİZDİK, 1.2 MİLYAR LİRA BATIRDIK”

Türkiye’de Trabzonspor modelini alarak para kazanan kulüplerin olduğuna vurgu yapan Ağaoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Ama biz kendi modelimizin üstünü çizip 1 Milyar 200 milyon lira batırmış bir kulübüz. Bizim modelimizi futbolda kullanan kulüp milyon Euro’lar kazanıyor. Büyük hatalar yaptık ama artık bu hatalardan dönme zamanı geldi. Altyapıya yapılan yatırımlar taraftarı pek ilgilendirmez, onlar topun üç direğin arasından girmesini ister. Bu da gayet doğaldır ama elimizden geldiğince altyapıya emek ve kaynak yaratmaya çalışacağız. Trabzon bir futbol fabrikası, futbol endüstrisinin merkezi olmak zorunda. Altyapıyla diğer birimlerimizin koordinasyonunu sağlamak için çok ciddi çabalar içerisindeyiz. 1461’i biliyorsunuz altyapıdaki ilk durak. Haluk Şahin, yönetici arkadaşımız ciddi emekler sarf ediyor, adeta 7/24 1461 takımımızla yatıp kalkıyor. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Bu emeklerin hiçbiri karşılıksız kalmayacaktır. Trabzonspor’un geleceği için çalışan emek veren insanlar Allah onlardan razı olsun.”

“FUTBOL SAVAŞI DEĞİL, SPOR SAVAŞI VERİYORUZ!”

Başkanımız Ağaoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Sevgili sporcularımızı uluslararası arenada gösterdikleri başarı için bir kez daha kutluyorum. Biz Trabzon’da sadece futbol savaşı değil; spor savaşı da veriyoruz. Sadece kentimizin değil, ülkemizin gururu olacağız, lider olacağız, öncü olacağız. Biz ilk defa 1924 senesinde olimpiyatlara katıldık. Paris olimpiyatlarına… Atletizm dalında Trabzon’dan bir sporcu gitti. İdmanocağı’nın kaptanı Süleyman Rıza Kuğu, kitabını yazdı. Cumhuriyetin daha birinci yılında Trabzon’dan çıkıp Paris’e uzanan bir yolculuk. Pek çok dalda Türkiye’yi, her şeyden önemlisi Trabzon’u bütün branşlarda bir tek sporcu temsil etti, o da buradan gitti. Kendisini rahmetle anıyorum. Hepinizin bir Süleyman Rıza Kuğu olmanızı Allah’tan diliyorum. Bu kenti ve ülkeyi sporda layık olduğu yere taşıyacağınıza olan inancımı da her zaman muhafaza edeceğim.’’

Başkanımız Ağaoğlu ve yönetim kurulu üyelerimiz daha sonra Kadir Özcan Gençlik Geliştirme Merkezi’ndeki sınıfları da gezerek oyuncularımızla bir süre sohbet etti. Ağaoglu, “Bu merkezimizi de yeniliyoruz. Yakın bir zamanda modern bir yapıya kavuşturulacak” ifadelerini kullandı.

BENZER HABERLER
Teknik Direktörümüz Abdullah Avcı’nın maç sonu değerlendirmeleri
Teknik Direktörümüz Abdullah Avcı’nın...
25.04.2024 00:03
Teknik Direktörümüz Abdullah Avcı, Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçında evimizde oynadığımız...
haber detay
Trabzonspor 3-2 VavaCars Fatih Karagümrük
Trabzonspor 3-2 VavaCars Fatih...
24.04.2024 22:34
Takımımız, Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçında evimizde VavaCars Fatih Karagümrük ile karşı...
haber detay
Başkanımız Ertuğrul Doğan'dan Espor Takımımıza plaket
Başkanımız Ertuğrul Doğan'dan Espor...
24.04.2024 20:23
Başkanımız Ertuğrul Doğan, Türk Telekom eSüper Lig ve Türkiye Espor Federasyonu (TESFED) Türkiye Kupası'nda...
haber detay
Başkanımız Ertuğrul Doğan'dan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Genç'e ziyaret
Başkanımız Ertuğrul Doğan'dan Trabzon...
24.04.2024 20:14
Başkanımız Ertuğrul Doğan ve yönetim kurulu üyelerimiz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin...
haber detay
Başkanımız Ertuğrul Doğan TSYD Trabzon Şubesi’ni ziyaret etti
Başkanımız Ertuğrul Doğan TSYD...
24.04.2024 19:42
Başkanımız Ertuğrul Doğan, Türkiye Spor Yazarları Derneği Trabzon Şubesi’ni ziyaret etti....
haber detay
Başkanımız Ertuğrul Doğan’dan taziye mesajı
Başkanımız Ertuğrul Doğan’dan taziye...
24.04.2024 17:59
Başkanımız Ertuğrul Doğan, yaşamını yitiren Onursal Başkanımız Mehmet Ali Yılmaz için taziye mesajı yayımladı....
haber detay
Mehmet Ali Yılmaz’ın özgeçmişi
Mehmet Ali Yılmaz’ın özgeçmişi...
24.04.2024 16:08
21 Ekim 1948 yılında Trabzon’da doğdu....
haber detay
Onursal Başkanımız Mehmet Ali Yılmaz’ı kaybettik
Onursal Başkanımız Mehmet Ali Yılmaz’ı...
24.04.2024 15:52
Kulübümüze 1 Lig Şampiyonluğu, 1 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 1 Başbakanlık Kupası ve 1 de Türkiye Kupası’nın...
haber detay
Trabzonspor E-Bülten
Takımımızdan en son haber, duyuru ve bilgilerden haberdar olmak için sen de kaydol!

Sosyal Medya’da Bizi Takip Edin!

© 2016-2024 Trabzonspor Kulübü Resmi Web Sitesi

www.trabzonspor.org.tr web sitesinde bulunan yazılı ve görsel
içerik izinsiz başka bir yayın organında yayınlanamaz.

TRABZONSPOR KULÜBÜ