Divan Başkanımız Sürmen’den değerlendirme toplantısı
13.01.2021 20:12
Bu Haberi Paylaş :

Divan Başkanımız Ali Sürmen, Divan Başkanlık Kurulu Üyeleri ile birlikte değerlendirme toplantısı düzenledi.

Kadir Özcan Gençlik Geliştirme Merkezi’ndeki Nizamettin Algan Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Genel Sekreterimiz Ömer Sağıroğlu, Sicil Kurulu Başkanımız Osman Çavuşoğlu, Disiplin Kurulu Başkanımız Haluk Raci Gençosmanoğlu, Arşiv ve Müze Kurulu Başkanımız Mehmet Salih Uzun ile basın mensupları katıldı.

Divan Başkanımız Ali Sürmen, toplantıda şu açıklamaları yaptı:

“Toplantıya başlamadan önce vefat eden eski futbolcumuz, hocamız ve başkanımız Sayın Özkan Sümer'i, eski yöneticilerimiz Sayın Hüseyin Usta ve Sayın Osman Kolcu'yu ve ebediyete intikal eden üyelerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Ailelerine ve camiamıza tekrar başsağlığı diliyoruz. Mekanları cennet olsun.

Pandemi nedeniyle olağan genel kurulları gerçekleştiremediğimizden dolayı, sizler ve camiamız ile bir araya gelme imkanımız olmadı. Siz değerli basın mensupları, Trabzon spor camiasının en önemli paydaşlarından olduğunuz kadar kamuoyunun duygu ve düşüncelerini aktaran görevler de yapmaktasınız. Bu vesile ile sporun paydaşları ile yapmaya çalıştığımız toplantıların devamı olarak bugün sizlerle bir araya geldik.

Göreve geldiğimizden beri, başarının sırrının Trabzonsporluluk ruhunun dünden bugüne taşınması, istişare ve birlik beraberlikten geçtiğini savunduk. Adamcılık ve grupçuluğun zararlarını anlatmaya çalışıp, Trabzonspor menfaatinin dışında taraf olunamayacağını anlattık. Bugün sizlerle buluşmamızın amacı yaptıklarımızı uzunca size anlatmak değil. Altı yıldır sürdürdüğümüz Divan Başkanlık Kurulu görevinde, başarabildiklerimiz ya da başaramadıklarımız ile nedenlerini gerçekçi zeminde tartışmak ve geleceğe dönük doğru adımların atılmasına katkı sağlamaktır.

Görev süremizde, bize göre Trabzonsporumuza en önemli katkımız, yeni tüzüğün hazırlanmasında ve genel kurulda tartışılıp kabulü sürecine sağladığımız katkıdır. Bugün birçok kulüp camiasının imrendiği, yöneticinin tüzükte düzenlenen yetkileri aşarak harcama yapması halinde, yöneticinin şahsen sorumlu olacağına dair hükümler ile bunu tamamlayan taahhütnameler devrim niteliğinde çalışmalardır. Yine üye profilinin daha sağlıklı hale getirilmesi için tüzükte yapılan değişiklik sonucu, kulüp ile renk ve duygu bağı olmayan üyelerin, çıkarılması suretiyle, kulübe sadakatli üyelerin oyları değerli hale getirilmiştir. Üye profilindeki bu değişim, bundan sonra yapılacak kongrelerde artık grup oyları diye nitelendirilen oyların, varlığını ortadan kaldırmıştır.

Yaptığımız görevlerin en önemlisi ise milli mücadeleyi Karadeniz’den başlatan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bu devrimci ruhu ve Anadolu aşkı, Bordo Mavi renklerle bağdaştığından ve de Türk sporunun bugün dahi çok ihtiyaç duyduğu "Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim" veciz cümlesini bizler için söyleyen atamız, Divan Başkanlık kurulumuzca Trabzonspor Onursal Üyesi yapılarak, belgesi düzenlenmiştir.

Ayrıca bu veciz sözlerin yeniden tüm statlarda yer alması için Sayın Cumhurbaşkanına, Chp, Mhp ve İyi Parti Genel Başkanları ile Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü, TFF ve Kulüpler Birliğine yazı yazılmıştır.

Eski başkanlarımız Sayın Özkan Sümer, Sayın Atay Aktuğ ve Sayın Sadri Şener döneminde gündeme gelip tartışılan, Trabzonspor'un üniversite ya da kolej açarak eğitim dünyasına da katkı sağlaması düşünülmüş, ancak çeşitli vesilelerle netice alınamamıştır. Divan başkanlık kurulu olarak bu konuyu yeniden divan üyelerimizin ve Trabzonspor camiasının gündemine taşıyıp tartıştırdığımızda, çok büyük oranda kulübümüzün üniversite açma girişimini geleceğe bırakılıp, Kolej açmayı gerçekleştirmesi düşüncesi tarafımıza bildirilmiş olup, camianın bu beklentisi yönetim kurulu ile paylaşılmıştır. Konu ile ilgili yönetim kurulunun çalışmaları yakından takip edilecektir.

Kulübümüzün şanlı tarihi övünç kaynağı olarak düşünülmesine rağmen, geçmişimizdeki başarıların mimarlarından henüz sağ olanlar var ve bize yol göstermeye hazır iken, bizim onlar ile istişare etmememiz büyük hata olur. Diğer taraftan, kendisini geliştirmiş ve camiaya hizmet etmek isteyen gençlerimizi, şucu-bucu diye ayrıştırmadan profesyonel ya da yönetici olarak değerlendirmek gerekir. Geleceğimiz olan gençleri bugün kazanmaz ve eğitmez isek, yarın beklenmedik gelişmelerde, hazırlıksız yöneticilerin vereceği muhtemel zararlara yol açabiliriz.

Trabzonsporumuzun bazen sahada, federasyonda ve ulusal basında nasıl katledildiğini görmemize rağmen, ulusal basına karşı en önemli silahımız olan yerel basını görmemezlikten gelemeyiz. Yerel basının mesleki sorunlarının çözümü elbette kendi mesleki tartışmaları olsa da ekonomik sorunların çözümünde hep beraber düşünmek ve çözüm üretmek zorundayız. Aksi halde bizi büyük yapan faktörlerimizden biri olan yerel basını kaybederiz. Bu da büyük Trabzonspor camiasının önemli bir güç kaybına yol açar. Bu nedenle yönetim ve basın ilişkilerinde fedakarlık Trabzonspor’a, camiayı kulübün menfaatlerine uygun bütünleme görevi de basına düşmektedir.”

Toplantının ardından Divan Başkanlık Kurulu Başkanımız Ali Sürmen, yönetim kurulu üyeleri ve kurul başkanlarımız, basın mensuplarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

BENZER HABERLER
Dergimizin 217. sayısı bayilerde
Dergimizin 217. sayısı bayilerde...
25.04.2024 14:22
Trabzonspor Dergimizin Nisan sayısı bayilerdeki yerini aldı. Başkanımız Ertuğrul Doğan’ın gündeme dair...
haber detay
Gaziantep FK maçı hazırlıklarımız başladı
Gaziantep FK maçı hazırlıklarımız...
25.04.2024 14:11
Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında evimizde oynayacağımız Gaziantep FK maçı hazırlıklarımız bugün 11.30’da...
haber detay
Gaziantep FK maçının hakemi belli oldu
Gaziantep FK maçının hakemi belli...
25.04.2024 12:20
Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında evimizde oynayacağımız Gaziantep FK maçının hakemi belli oldu....
haber detay
Teknik Direktörümüz Abdullah Avcı’nın maç sonu değerlendirmeleri
Teknik Direktörümüz Abdullah Avcı’nın...
25.04.2024 00:03
Teknik Direktörümüz Abdullah Avcı, Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçında evimizde oynadığımız...
haber detay
Trabzonspor 3-2 VavaCars Fatih Karagümrük
Trabzonspor 3-2 VavaCars Fatih...
24.04.2024 22:34
Takımımız, Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçında evimizde VavaCars Fatih Karagümrük ile karşı...
haber detay
Başkanımız Ertuğrul Doğan'dan Espor Takımımıza plaket
Başkanımız Ertuğrul Doğan'dan Espor...
24.04.2024 20:23
Başkanımız Ertuğrul Doğan, Türk Telekom eSüper Lig ve Türkiye Espor Federasyonu (TESFED) Türkiye Kupası'nda...
haber detay
Başkanımız Ertuğrul Doğan'dan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Genç'e ziyaret
Başkanımız Ertuğrul Doğan'dan Trabzon...
24.04.2024 20:14
Başkanımız Ertuğrul Doğan ve yönetim kurulu üyelerimiz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin...
haber detay
Başkanımız Ertuğrul Doğan TSYD Trabzon Şubesi’ni ziyaret etti
Başkanımız Ertuğrul Doğan TSYD...
24.04.2024 19:42
Başkanımız Ertuğrul Doğan, Türkiye Spor Yazarları Derneği Trabzon Şubesi’ni ziyaret etti....
haber detay
Trabzonspor E-Bülten
Takımımızdan en son haber, duyuru ve bilgilerden haberdar olmak için sen de kaydol!

Sosyal Medya’da Bizi Takip Edin!

© 2016-2024 Trabzonspor Kulübü Resmi Web Sitesi

www.trabzonspor.org.tr web sitesinde bulunan yazılı ve görsel
içerik izinsiz başka bir yayın organında yayınlanamaz.

TRABZONSPOR KULÜBÜ