Başkanımız Ahmet Ağaoğlu ve Jose Sosa açıklamalarda bulundu
3.06.2020 22:42
Bu Haberi Paylaş :

Başkanımız Ahmet Ağaoğlu ve Kaptanımız Jose Sosa, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri Futbol Koordinasyon Merkezi'nde açıklamalarda bulundu.

Başkanımızın açıklamaları

Başkanımız Ahmet Ağaoğlu yaklaşık 10 gündür Trabzon'da olduğunu ve lig tamamlanana kadar da kalacağını belirterek, "Tesislerde kalıyorum. Takım olarak hiçbir sorunumuz yok, mükemmel bir çalışma ortamı var ve bugün itibarıyla lige hazırız. İnşallah bu yıl mutlu sona ulaşacak olan takım biz olacağız. Takımımıza ve camiamıza olan inancımız tam. Biliyorsunuz "#BizB1riz" diye bir kampanya başlattık. Sosyal medya hesaplarımızdan her gün paylaşımlar yapıyoruz. Camiamızdan beklentimiz bu kampanya etrafında birleşmeleri. Tüm taraftarlarımızı bu kampanyaya destek olmaya davet ediyorum. Bugün Kaptanımız Jose Sosa yanımda. Ocak ayından bugüne kadar, 'Sosa mukavelesini yenilemeyecek mi, Arjantin'e mi gidecek?' şeklinde spekülatif haberler gündemde ve hiçbir şekilde gündemden düşmüyor. Süreç içerisinde gerek görsel medyada gerekse yazılı medyada açık ve net olarak kaptanımızla devam etmek istediğimizi söyledik. Yönetim kurulu olarak bunu kaptanımıza ilettik. Jose Sosa bizim için sadece bir futbolcu veya sadece bu takımın kaptanı değil. Bizimle beraber sıkıntılı bir süreçte bu takımın ağırlığını ve yükünü omuzlayan bir isim. Arzu ettiğimiz hedefe ulaşmamızda bizimle birlikte çok büyük bir sorumluluk alan kulübümüzün çok önemli bir parçası. Bunu sürekli olarak ifade etmemize rağmen, bugün geldiğimiz noktada son on senenin en başarılı kadrosu, son on senedir ilk defa şampiyonluğa koşan bir takım vücuda getirmemize rağmen ısrarla bir şekilde başta kaptanımız olmak üzere diğer oyuncularımız üzerinden maalesef sürekli transfer ve benzeri haberler var. Aslında bu benim hiç yabancısı olmadığım bir durum. Ben 30 senedir bu kulüpte yöneticilik yapıyorum. Bu tür oyunları planlayanların yaşı kadar benim yöneticiliğim var. Gelmiş olduğumuz süreçte tamamen takımımızın konsantrasyonunu bozmaya ve takımımızı hedeften uzaklaştırmaya yönelik spekülasyonlar bunlar. Daha önce söylediğimiz gibi kaptanımız ve diğer sözleşmesi biten oyuncularımızla konuştuğumuz zaman onların cevabı şöyle oldu: 'Önümüzde çok önemli bir süreç ve kilitlendiğimiz bir hedef var. Bütün bu görüşmeleri sezon sonuna bırakalım. Konsantrasyonumuzu bozacak konulardan uzak duralım.' Tüm bunlara rağmen gerek kaptanımız gerekse de diğer oyuncularımızı hatta neredeyse takımımızın tamamına yakınına yönelik transfer haberleri ayyuka çıkmaya başladığı için bugün bu toplantıyı yapmak zorunda kaldık" dedi.

Sosa'nın eşine yönelik sosyal medya üzerinden yapılan saldırılara da değinen Başkanımız Ahmet Ağaoğlu, şunları söyledi: "Özellikle son bir hafta içerisinde Jose Sosa'nın değerli eşine yönelik sosyal medyada bazı hesaplar üzerinden sistematik olarak yaratılan kirli bir kampanyaya şahit olduk. Bunu şiddetle kınadığımı ve lanetlediğimi belirtmek isterim. Bir kadına, bir anneye yönelik bu şekilde aşağılık bir olayın yaşanması utanç vericidir. Bunu yapan kişilerin kim olduğu başlattığımız hukuki süreç sonrasında ortaya çıkacak. Hem kaptanımız hem de değerli eşi Trabzon'u ve Trabzonspor'u çok seviyorlar. Çocukları burada büyüyor. Aidiyet duygusuyla bir kulübe bağlı olan ve bu takımın bu noktaya gelmesinde çok büyük emek sahibi olan kaptanımızın eşine yapılanları kınıyorum. Türk milleti her şeyden önce misafirperverdir. Bütün futbolcularımız bu şehirde misafirdirler ve bütün sorumlukları bizdedir. Aidiyet duygusuyla bu kulübe ve şehre hizmet eden insanlara saygı duymanın ötesinde hiçbir tasarrufta bulunamayız. Tüm oyuncularımız bu kentle bütünleşmiştir. Hepsi bizim evladımızdır. Takımımızdaki bütün oyuncular camiamızın evlatlarıdır. Ayrıca onların eşleri, çocukları, nişanlıları, sevgilileri, anneleri ve babaları bizim değerlerimizdir. Bu değerlere dil uzatanların yaptıkları yanlarına kar kalmaz. Ancak şampiyonluk yolunda ilerlerken bizlere bir operasyon yapılacağını biliyorduk. Farklı odakların yarattığı bu algı operasyonuna bizim taraftarlarımızın alet olmaması lazım. Tüm konsantrasyonumuz geride kalan sekiz maç ve kupada oynayacağımız müsabakalara yönelik olmalıdır. Takımımızı desteklemek ve oyuncularımızı motive etme dışında hiçbir tasarrufun içine girmemelerini özellikle taraftarlarımızdan ve camiamızdan rica ediyorum. Takımımızın ve kulübümüzün geldiği nokta eminim ki bazı çevreleri rahatsız etmiştir, bu doğaldır. Sporun bünyesinde var ama biz hiçbir zaman rakiplerimizi düşman olarak görmedik. Sadece rakip olarak gördük. Rekabetin üst düzeyde olduğu liglerde futbol endüstrisi de tırmanabileceği en üst noktaya tırmanır. Rakibim güçlü değilse benim elde ettiğim başarı fazla bir anlam ifade etmez. Bunu sporun içindeki insanlar çok iyi bilirler. Rakiplerimize her zaman saygılı davrandık. Ayrıca hangi takımda olursa olsun bu ülkeye gelen her oyuncu ve ailesi bizim misafirimizdir. Yabancı ve yerli oyuncu farketmesizin tüm oyuncu ve ailelerine yapılanları tekrar lanetliyorum. Birtakım ezikliklerini sosyal medya üzerinden giderme ihtiyacı olanları da başta Trabzonspor camiası olmak üzere diğer camiaların fertlerinin müsaade etmemelerini rica ediyorum."

Yapılan operasyonlara asla boyun eğmeyeceklerini dile getiren Başkanımız Ahmet Ağaoğlu, "Önümüzdeki sekiz haftaya ve önümüzdeki yıllara yönelik takımımızın konsantrasyonunu bozmak amacıyla bu ve buna benzer algıları ve bu düşünceleri beyinlerinin içine oluşturanlar kendi sığlıkları içerisinde boğulacaklardır. Biz buna hiçbir şekilde müsaade etmeyeceğiz. Trabzonspor kulübü futbolcularıyla, teknik heyetiyle ve yönetimiyle dimdik ayaktadır. Hedef belirlemişizdir. Bu hedef sadece sportif değildir. Bu hedef sportiftir, bu hedef ahlakidir ve bu hedef idaridir ve bu hedef ekonomiktir. Hiçbir şekilde bu ve buna benzer algılara boyun eğmeyeceğiz. Dimdik ayaktayız. Bu ve buna benzer operasyonlara müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu.

Sosa'nın kendileri için sadece bir futbolcu olmadığını vurgulayan başkanımız, "Kariyerini herkesin bildiği ve taktir ettiği, kişiliği, karakteri, profesyonelliği ve her şeyin ötesinde iyi bir atletin tüm vasıflarını üzerinde taşıyan, aidiyet duygusuyla bu kulübe hizmet eden biridir kendisi. Bu kulübün kaptanı ve taşıyanıdır. Biz birlikte yola çıktık, hedefe birlikte ulaşacağız. Önümüzdeki yıllara yönelik bir takım düşüncelerimiz var. Bütün bunların hepsini yüz yüze konuşuyoruz. Kaptanımız bu kulübün çok önemli bir parçasıdır. Bu düşünceden hareketle kendisi konsantrasyonunu sezon sonuna kadar tamamen bu kulübün bu takımın başarısına vermek istediği noktasında bize de sadece onun düşüncesine saygı duymamız kalmıştır. Bunun ötesinde hiçbir şekilde hiçbir sıkıntımız yoktur. Kendisi önemli bir misyon ve sorumluluk üstlenmiştir. Lütfen kendisine yardımcı olalım ve saygı duyalım" dedi.

Novak ile de sürekli görüştüklerini ifade eden Başkanımız Ahmet Ağaoğlu, "Yapmış olduğumuz görüşmelerde Novak açık bir şekilde, "Önümüzde çok önemli bir sekiz maç var. Takımımız 10 yıl üzerine şampiyonluğa gidiyor. Tabii ki benim geleceğim, kariyerim ve alacağım ücret önemli. Ancak bunların hepsinden önemli olan 2.5 senedir hizmet ettiğim ve böyle arzuyla şampiyonluğun beklendiği yerde bütün bu konuşmaları lig sonuna bırakalım' dedi. Oyuncumuzun bunları söylediği yerde, yine aynı şekilde hiç yakışık olmayan, utanç duyduğumuz ifadelerle hem Novak'ın kendisine hem de kız arkadaşına sosyal medya üzerinden yapılan algılar ve sadece ve sadece bu takıma ve takımın konsantrasyonuna zarar verir. Özellikle camiamızın bu tür paylaşımlardan şiddetli olarak kaçınmaları ve bunları yapanlara da gerekli tepkiyi göstermelerini onlardan rica ediyorum" diye konuştu.

Kaptanımız Jose Sosa'nın açıklamaları

Başkanımız Ahmet Ağaoğlu'nun konuşmasının ardından söz alan Kaptanımız Josa Sosa ise dünyanın pandemi nedeniyle çok sıkıntılı bir süreç yaşadığını belirterek, "Öncelikle başkanımıza bu fırsatı tanıdığı için teşekkür etmek istiyorum. Her zaman yanımızda olan taraftarımız çok iyi bilsinler ve rahat olsunlar takımımız bu final sürecinde çok iyi çalışıyor. Herkes elinden geleni yapmaya çalışıyor. Rahat olsunlar ve bizi uzaktan da olsa desteğe devam etsinler. Pandemi sürecinde sevdiğimiz şeyden mahrum kaldık. Sonrasında ise döndüğümüzde çok sıkı çalışıyoruz. Çünkü önümüzde zorlu maçlar olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu süreci başarıyla tamamlayabilme adına sıkı çalışıyoruz. Başkanımıza ayrı bir parantez açarak teşekkür etmek istiyorum. Oyuncu grubuyla, kulüp arasındaki ilişkileri gerçekten çok iyi bir durumda. Hiçbir sıkıntımız yok. Oyuncularla bire bir görüştüğü için ve durumlarını anladığı için kendisine bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Benim durumumla ilgili olarak ise başkanımızla konuştum ve beni anlayışla karşıladı. Tabii ki gelecek hakkında da konuştuk. Gelecekte saha içinde veya dışında başkanımızın uygun görebileceği pozisyonlarda devam edebileceğimi belirtmiştim. Ben burada çok mutluyum. Önümüzdeki bu sekiz maçlık final periyodunun çok önemli olduğunu düşünüyorum. Kupada ise bir yarı final ve bir de final maçımız var" yorumunu yaptı.

Trabzonspor'u bir kulüpten daha çok bir aile olarak gördüğünü vurgulayan Sosa, şunları söyledi: "Yaşadığım bu sıkıntıyı da kulübümüze iletmiştim ve bu konuda neler yapabileceğimizi sormuştum. İçinde bulunduğum durumu anlatabilmem adına da bu konuşma bir fırsat oldu. Futbola konsantre olmak istiyorum ancak aynı zamanda da ne eşim ne de ailemin herhangi bireyine yapılacak bu tür eylemlerin, bu tür söylemlerin beni üzdüğünü ve kırdığını söylemem gerekiyor. Tabii ki bu tür şeylere de izin vermeyeceğimi belirtmem gerekiyor. Çünkü herkesin de bildiği gibi kızlarım burada doğdu burada doğmalarından da gayet mutluyum. Ailem burayı çok seviyor. Ben de burada kendi yaptığım işten büyük bir zevk aldığımı söylemem gerekiyor. Konsantre olmamız gereken tek şeyin önümüzdeki maçlar olduğunu düşünüyorum. Kulüpteki herkes sadece tek bir şeye odaklanmış durumda. Hedefi de hep beraber gerçekleştirme çabası içerisindeyiz. İnsanların bizi ne kadar desteklediklerini biliyoruz. Bize karşı gösterdikleri sevginin ne kadar büyük olduğunu biz de biliyoruz. Bu sevgiden dayanakla insanlara hak ettikleri o mutluluğu vermenin peşindeyiz. Benimle ilgili konuları ise bu süreç tamamlandığında tekrar konuşabiliriz. Bizim önceliğimiz sadece önümüzdeki süreç ve insanlara hakkettikleri mutluluğu onlara vererek tamamlamak"

Başkanımız Ahmet Ağaoğlu, toplantının sonunda söz alarak, şunları söyledi: "Özetle önümüzde bir hedef var ve hepimiz bu hedefe kilitlenmiş durumdayız. Ligde final niteliğinde sekiz maç ve kupada yarı final ve inşallah final maçı var. Dolayısıyla hiçbir şekilde oyuncularımızın, teknik heyetimizin, yöneticilerimizin ve camiamızın hiçbir şekilde konsantrasyonunu bozacak veya bozmaya yönelik hiçbir spekülasyona boyun eğmeyeceğimizi belirtmek isterim. Hiçbir şekilde kadro yapımızı bozmak istemiyoruz. Sözleşmesi biten her oyuncumuzla sözleşme yenileme düşüncesi içerisindeyiz. Kaptanla sadece oyuncu olarak değil ileriye dönük olarak çok farklı düşüncelerimiz var. Hala bu konuşmalar üzerine spekülasyonlar yapılıyorsa bunların ben iyi niyetten yapıldığına inanmıyorum. Beni kimse ikna edemez. Onlarla mücadelemiz farklı mecralarda devam ediyor. Oyuna gelmeyecek kadar ve tuzaklara düşmeyecek kadar da kurnazız. Çünkü biz Trabzonluyuz. Bir Trabzonlu bir şey yaparken onu neden yaptığını ve neden söylediğini herkesin şöyle 3-4 defa düşünmesi gerekir. Kadromuzdan gidecek oyuncular olabilir, mümkündür. Geliştirdiğimiz oyuncular, yetiştirdiğimiz oyuncular, bunların yerine koyacağımız oyuncular… Geldiğimizden beri sürdürülebilir bir yapıdan bahsediyoruz. Bunu sürekli kılmamız gerekiyor. Bundan da kimsenin şüphesi olmasın. 3-4 sene müsaade istediğimiz noktaya iki senede varmış olduğumuz seviye birileri için beklenmedik, sürpriz bir görüntü arz ediyorsa orada da kimse kusura bakmasın, yapacak bir şeyimiz yoktu. Yapacaklarımızı yaptık. Bugün bu toplantıyı yapmamıza vesilen olan Kaptanımız Sosa'nın eşine yapılan saygısızlıktan dolayı özür diliyorum. Kaptanımız eşi ve çocukları ve bütün oyuncularımız aileleri bizim en değerlilerimizdir. Bizim sorumluluğumuzdadırlar. Onlara karşı yapılacak olan her şeyi kendimize karşı misliyle yapılmış olarak kabul ederiz. Mücadelemizi o doğrultuda veririz. #BizB1riz ve biz birlikte olduğumuzda, camianın desteği arkamızda olduğu sürece bizim altından kalkamayacağız şey yoktur. Trabzon insanı için ve Trabzonspor için imkansız denilen bir şey yoktur. Sadece zaman alabilir ama imkansız kelimesi bu topraklarda bir anlam ifade etmez"

BENZER HABERLER
Dergimizin 217. sayısı bayilerde
Dergimizin 217. sayısı bayilerde...
25.04.2024 14:22
Trabzonspor Dergimizin Nisan sayısı bayilerdeki yerini aldı. Başkanımız Ertuğrul Doğan’ın gündeme dair...
haber detay
Gaziantep FK maçı hazırlıklarımız başladı
Gaziantep FK maçı hazırlıklarımız...
25.04.2024 14:11
Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında evimizde oynayacağımız Gaziantep FK maçı hazırlıklarımız bugün 11.30’da...
haber detay
Gaziantep FK maçının hakemi belli oldu
Gaziantep FK maçının hakemi belli...
25.04.2024 12:20
Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında evimizde oynayacağımız Gaziantep FK maçının hakemi belli oldu....
haber detay
Teknik Direktörümüz Abdullah Avcı’nın maç sonu değerlendirmeleri
Teknik Direktörümüz Abdullah Avcı’nın...
25.04.2024 00:03
Teknik Direktörümüz Abdullah Avcı, Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçında evimizde oynadığımız...
haber detay
Trabzonspor 3-2 VavaCars Fatih Karagümrük
Trabzonspor 3-2 VavaCars Fatih...
24.04.2024 22:34
Takımımız, Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçında evimizde VavaCars Fatih Karagümrük ile karşı...
haber detay
Başkanımız Ertuğrul Doğan'dan Espor Takımımıza plaket
Başkanımız Ertuğrul Doğan'dan Espor...
24.04.2024 20:23
Başkanımız Ertuğrul Doğan, Türk Telekom eSüper Lig ve Türkiye Espor Federasyonu (TESFED) Türkiye Kupası'nda...
haber detay
Başkanımız Ertuğrul Doğan'dan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Genç'e ziyaret
Başkanımız Ertuğrul Doğan'dan Trabzon...
24.04.2024 20:14
Başkanımız Ertuğrul Doğan ve yönetim kurulu üyelerimiz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin...
haber detay
Başkanımız Ertuğrul Doğan TSYD Trabzon Şubesi’ni ziyaret etti
Başkanımız Ertuğrul Doğan TSYD...
24.04.2024 19:42
Başkanımız Ertuğrul Doğan, Türkiye Spor Yazarları Derneği Trabzon Şubesi’ni ziyaret etti....
haber detay
Trabzonspor E-Bülten
Takımımızdan en son haber, duyuru ve bilgilerden haberdar olmak için sen de kaydol!

Sosyal Medya’da Bizi Takip Edin!

© 2016-2024 Trabzonspor Kulübü Resmi Web Sitesi

www.trabzonspor.org.tr web sitesinde bulunan yazılı ve görsel
içerik izinsiz başka bir yayın organında yayınlanamaz.

TRABZONSPOR KULÜBÜ