Edin Vişça basın mensuplarının sorularını yanıtladı
26.10.2023 12:26
Bu Haberi Paylaş :

Futbolcumuz Edin Vişça, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Edin Vişça, Teknik Direktörümüz Abdullah Avcı’nın göreve gelmesiyle birlikte pozitif bir enerjiyle karşılaştıklarını belirterek, “Abdullah hoca geri geldi, normalde her değişiklik zor olur ancak hocamız gelir gelmez eski günleri anlattı bize. Ne istediğini anlattı ve bunları da çok iyi biliyoruz. 10 gün içerisinde 4-5 tane toplantı yaptık. Hem savunmada hem hücumda pozitif bir enerji yakaladık. Kötü bir başlangıç yaptığımızı biliyoruz, bunun biz de farkındayız. Bireysel hatalarımız da vardı. 10 gün içerisinde tüm detayları konuştuk ve analiz yaptık. Şimdi önümüzdeki antrenmanlarda ve maçlarda inşallah süreci daha iyi şekilde götüreceğiz. Her zaman takım oyuncusuyum. Herkes onu biliyor. Bireysel olarak tabii ki en iyi şekilde performans vermek istiyorum. Daha iyi olmak istiyorum. Kendi performansımdan çok mutlu değilim, her maç daha iyi olmak istiyorum. Futbol takım oyunu. Abdullah hocayla beraber bunu hatırladık. Önceden bireysel daha öne gittik şimdi tekrar savunmada ve hücumda takım olarak çalışmamız gerekiyordu, çalışıyoruz. Ben de bunu daha önce de hocayla çalıştığım için biliyorum. Küçük detaylar çok önemli. Bugünkü futbolda her şey asistler ve goller değil. O yüzden bizim de çok çalışmamız gerekiyor. Bireysel olarak değil takım için çalışmak gerekiyor. Analiz yaptık, yapıyoruz. Bence iyi bir süreç bizi bekliyor. Hocanın istediklerini sahada uygulamaya çalışıyoruz. Ben de bireysel olarak kötü hissediyorum. Geçen sezon gerçekten çok kötüydü. Türkiye’deki kariyerim boyunca 8-9 yıl Avrupa Kupaları’nda oynadım. Sonrasında yaşadıklarımız üzücü bir süreç. Ben de bireysel olarak ders çalıştım. Özellikle bazı maçlarda kötü performanslar verdim. O yüzden bu sezonu geçen sezonki gibi geçirmeyi istemiyorum, hiç kimse istemiyor. Bu sezonu en azından ilk 4 içinde bitirmek istiyoruz. Kupa kazanmak istiyoruz. Trabzon’da tekrar kupa kaldırmak istiyorum. Tekrar stadyumu dolu görmek istiyorum. Maç öncesinde çalışanlara soruyorum bazen ne kadar bilet satıldı diye. Kötü bir sezon yaşadık. Böyle az taraftar görünce kötü hissettik ama iyi performans ve galibiyetlerle beraber taraftarlarımız tekrardan stadyumu dolduracaktır. İnşallah bu sezon iyi bir sezon olacak. İlk 4 içinde olup kupa kazanmayı amaçlıyoruz” dedi.

Futbolcumuz, rekabetin her futbolcunun gelişimi için çok faydalı olduğunun altını çizerek, “Hayatta ve futbolda rekabet olmazsa gelişmek ve geliştirmek zor oluyor. Ben de Milli Takım’da ve Başakşehir’de üst seviye oyuncularla oynadım. Rekabet güzel bir şey. Önemli olan Trabzonspor’un başarısıdır. Hayatta, futbolda nerede olduğu önemsiz ama rekabet çok önemli. Her yerde oynadım, yedek de oldum. Hiç sorun yok. Ne kadar üst seviye futbolcular olursa biz de daha iyi oluruz. Genç oyuncular da bunlardan örnek alacaklar. Trabzonspor’un başarısı önemli, inşallah biz de bireysel olarak katkı sunarız ve sahada bunu gösteririz. Trabzon’da futbolu 24 saat yaşıyorsun. Yabancılara ya da ülkemdekilere gerçek bir futbol atmosferi yaşamak ve görmek istiyorsan Trabzon’a geleceksin ve Trabzonspor’da oynayacaksın diyorum. Burada herkes futbolu yaşıyor. Herkes tüm futbolcuları tanıyor o yüzden heyecan var. Bu benim için çok güzel bir şey. Şehir, taraftar ve camianın her zaman hedefinin olması gerekiyor. Her sene en az bir kupa için oynamak gerekiyor. İstanbul ile büyük bir fark. Gerçek bir futbolu Trabzon’da yaşıyorsun. Ben de öyle hissediyorum. Bu sezon o yüzden tekrardan eski performansımı yaşamak istiyorum” ifadelerine yer verdi.

Edin Vişça, günümüz futbolunda takım savunmasının çok önemli olduğuna dikkat çekerek, “Avrupa’da da görüldüğü üzere ne kadar takım savunması yaparsanız bunun o kadar iyi olduğunu görebilirsiniz. Takım savunması günümüz futbolunda çok önemli. Mesela şu anda buraya gelmeden önce takım olarak hep birlikte hocamızla beraber 45 dakika toplantı yaptık. 10 gün içerisinde neredeyse 5-6 toplantı yaptık, analizler yaptık. Hocamız bize her şeyi tek tek anlatıyor. Küçük detaylar çok önemli. Bugünkü futbolda 5-10 metrede iyi pozisyon almak çok büyük fark yaratıyor. Takım olarak iyi pozisyon alamazsak örneğin ben iyi pozisyonda durmazsam Mehmet Can’ı tek başına bırakmış olurum. O yüzden ince detaylar çok önemli ve hocamız da bu detayları bize çok iyi bir şekilde anlatıyor. Savunmada ve hücumda hep beraber olmak gerekiyor. Zaten kaliteli bir takımız bu şekilde de oynarsak herkesi yenebilecek gücümüz var. Corendon Alanyaspor’u yendik ve o maçın analizini yaptık. Şimdi Fatih Karagümrük maçı için hazırlanıyoruz. İstanbul’a kazanmaya gideceğiz çünkü hedefimiz ilk 4 ve Avrupa’ya gitmek. Evde kazanıp deplasmanda kaybediyorduk, bu maçla beraber bunu da sona erdirmek istiyoruz. Bu maç 3 puandan daha önemli. Karagümrük’ten sonra derbi var, bu maçı oynadıktan sonra Fenerbahçe için hazırlanacağız” görüşlerine yer verdi.

Futbolcumuz, açıklamalarının son bölümünde ise A Milli Takımımız ile ilgili şu cümlelere yer verdi: “A Milli Takım’ı başarılarından ötürü tebrik ediyorum. Ben de mutlu oldum. Bu ülkede 10 sene içerisinde futbola ne kadar çok yatırım yaptıklarını ve ne kadar çok stadyum yaptıklarını gördüm. O yüzden A Milli Takım’ın Avrupa Kupalarına gitmesi çok büyük bir şey. İki maçta da harika oynadılar, inşallah hep böyle devam eder. Takım da biraz genç o yüzden sonuna kadar devam edecekler diye düşünüyorum.”

BENZER HABERLER
RAMS Başakşehir maçı hazırlıklarımız başladı
RAMS Başakşehir maçı hazırlıklarımız...
15.05.2024 20:28
Trendyol Süper Lig’in 37. haftasında deplasmanda oynayacağımız RAMS Başakşehir maçı hazırlıklarımız bugün...
haber detay
Trendyol Süper Lig 2024-2025 sezonu 9 Ağustos'ta başlayacak
Trendyol Süper Lig 2024-2025 sezonu...
14.05.2024 18:43
TFF Yönetim Kurulu dün yaptığı toplantıda, Trendyol Süper Lig 2024-2025 sezon planlamalarını belirledi....
haber detay
Şampiyon U19 Takımımız Trabzon'a geldi
Şampiyon U19 Takımımız Trabzon'a...
14.05.2024 18:09
U19 Elit A Ligi final maçında Yılport Samsunspor'u 3-2'lik skorla mağlup ederek şampiyon olan U19 Takımımız...
haber detay
Divan Başkanımız Ören ve eski başkanımız Ataman'dan kurucu üyelerimizden eski başkanımız Salih Erdem'e ziyaret
Divan Başkanımız Ören ve eski başkanımız...
14.05.2024 17:34
Divan Başkanımız Mahmut Ören, 1980-1981 sezonunda Trabzonspor'umuza şampiyonluk yaşatan eski başkanımız...
haber detay
Ziraat Türkiye Kupası Finali tribün kura çekimi gerçekleşti
Ziraat Türkiye Kupası Finali tribün...
14.05.2024 16:25
Ziraat Türkiye Kupası’nda 23 Mayıs’ta Beşiktaş ile oynayacağımız final karşılaşmasının tribün kura çekimi...
haber detay
Tüm taraftarlarımızı Gaziantep Belediyespor maçına bekliyoruz
Tüm taraftarlarımızı Gaziantep...
14.05.2024 13:58
Türkiye Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi’nde mücadele eden Basketbol A Takımımız, play-off turunda Kahramanmaraş...
haber detay
Muzaffer Hamle'yi anıyoruz
Muzaffer Hamle'yi anıyoruz...
14.05.2024 08:22
14 Mayıs 2013 tarihinde aramızdan ayrılan kulübümüzün eski yöneticilerinden Muzaffer Hamle'yi rahmetle...
haber detay
U19 Takımımız, Türkiye Şampiyonu Oldu
U19 Takımımız, Türkiye Şampiyonu...
13.05.2024 23:50
U19 Takımımız, U19 Elit A Ligi’nin final maçında Yılport Samsunspor ile karşılaştı....
haber detay
Trabzonspor E-Bülten
Takımımızdan en son haber, duyuru ve bilgilerden haberdar olmak için sen de kaydol!

Sosyal Medya’da Bizi Takip Edin!

© 2016-2024 Trabzonspor Kulübü Resmi Web Sitesi

www.trabzonspor.org.tr web sitesinde bulunan yazılı ve görsel
içerik izinsiz başka bir yayın organında yayınlanamaz.

TRABZONSPOR KULÜBÜ