Olağan Genel Kurulumuz gerçekleştirildi
23.12.2017 14:43
Bu Haberi Paylaş :

Kulübümüzün Olağan Genel Kurulu, KTÜ Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Divan Başkanlığına seçilen Ahmet Metin Genç’in yaptığı açılış konuşmasının ardından gündemdeki maddelere geçildi.

Daha sonra kürsüye çıkan Genel Müdürümüz Sinan Zengin, yönetim kurulumuzun idari ve mali raporları hakkında delegelere bilgi verdi.

Denetleme Kurulu Üyesi İsmet Keskin de Trabzonspor Kulübü ve bağlı şirketlerin mali ve idari denetime tabi tutulduğunu hatırlatarak, kulübün net borcunun 776 milyon 85 bin 782 lira olduğunu açıkladı.

Başkanımız Muharrem Usta: “Sorunumuz istikrar”

Başkanımız Muharrem Usta, genel kurulda yaptığı konuşmada kulübün milyonlara hayat verdiğini, temel sorunun ise istikrar olduğunu belirterek, “Trabzonspor, bize hepimize milyonlara hayat verdi. Trabzonspor milyonların mutluluğu ya da üzüntüsünün kaynağı oldu. Onunla mutlu oluyoruz, üzülüyoruz. Kötü gününde çekilmez bir durumla karşı karşıya kalıyoruz. İyi olduğunda da hep birlikte mutlu oluyoruz. Temel sorunumuz belli ki istikrar. Hem mali, hem sportif anlamda kulübümüz iyi pozisyonda olsa ve bunu uzun süre sağlıklı şekilde devam ettirebilirse büyük oranda hepimiz daha çok mutlu olacağız. Geldiğimiz günden beri daha önceki yönetimler gibi bizler de çok ama çok sıkıntılı süreçlerden geçtik. Ama daha önceki yönetimlerde olduğu gibi bizde de bu işe soyunmanın böyle bir süreci yaşamasında bir bilinci var. Yönetenler herkesten daha çok taşın altına elini koymak zorunda” dedi.

“Ekonomi sürdürülebilir olmadıkça başarı olmayacak”

Kulübün 770 milyonluk bir net borcunun olduğunu ifade eden Usta, şunları söyledi:

“İnşallah hep birlikte kulübe sahip çıkarak burada daha iyi olabilecek pozisyonları hep birlikte görürüz. Şundan hepimiz emin olsun istiyorum ki, Trabzonspor’u yönetenler ekonomik olarak kulübü sürdürebilir durumda tutmadıkça başarılı olamayacaklar. Tabii ki her birimizin milyonlarca Trabzonspor taraftarına tarihte vereceği bir hesap var. Bu hesap her ne pahasına olursa olsun yönetenleri ömürlerince bağlayacak. Biz de bu bilinçle yolumuza devam etmeye çalışıyoruz. Bir önceki döneme bakıldığında finansal olarak daha iyi noktadayız. Umarım bir sonraki genel kurulda yapmayı düşündüğümüz ama henüz gerçekleştiremediğimiz projelerle daha da iyi finansallarla burada birlikte oluruz.”

“80 milyon borcu takasla kapattık”

Kartal'da hazineden kiralanan iki parselin bulunduğunu kaydeden Usta, şöyle devam etti: "Biri akaryakıt parseli iki buçuk dönüm. Diğeri ticaret konut tarzı 13.5 dönüm. Akaryakıtla ilgili daha önceki dönemlerde Trabzonspor olarak, sözleşme gereği Opet'ten 10 milyon dolar, ayrıca işletilmesi için de 4 milyon dolar daha almıştık. Trabzonspor toplamda Opet'ten 14 milyon doları kasasına koymuştu. O günün şartlarında, o günün yönetimleri kaynak yaratmak için uğraş verdiler. Bence Trabzonspor Kulübü için olağanüstü bir iş çıkardılar. Ancak oradaki istasyonun ruhsatının iptal edilmesi nedeniyle muhataplarımız burayı işletemediler. Bunun üzerine kulübe dava açtılar. Davayı Opet kazandı. 13 milyon dolar ve yapmış olduğu masraflar ayrıca faizleriyle birlikte çok ciddi bir rakamı ödemekle karşı karşıya kaldık. Yaklaşık 80 milyon lira. Büyük bir uğraş vererek buranın tekrar benzin istasyonu ruhsatının alınması yoluna gittik. Ruhsatı yeniden aldık. Fakat akaryakıt istasyonun olduğu arsa Trabzonspor'un mülkü değildi. Üst hakkı Milli Emlak'ta, kullanım hakkı bizde. Ne yapabiliriz diye düşündüğümüzde orayı satın almak için metrekaresiyle ilgili Milli Emlak ile görüşmeler yaptık. Dönümü 11 milyon lira, üzerindeki borçları da dahil olmak kaydıyla 32 milyona Milli Emlak'tan satın alabilir duruma geldik. Yeni bir operasyona başladık. Yaklaşık 80 milyonluk borcu akaryakıt istasyonun bulunduğu arsayı satın alıp, Opet'e devrederek borçları kaldırabilir miyiz diye düşündük. Sayın Bakanlarımız Berat Albayrak ve Süleyman Soylu'nun da destekleriyle muhataplara 28 milyon dolara devretmek kaydıyla anlaştık. Bu 28 milyon doların 13 milyon dolarlık kısmı ana borç ve faizlerini kapatmak için, 8 milyon 250 bin dolar mülk bize ait olmaması nedeniyle Milli Emlak'a ödemek için, 4 milyon dolar da işletmeciye vermek için. Sonuçta, büyük çabalar harcayarak cebimizden para vermeden bu işi hallettik. Bugün itibariyle kulübümüzün 80 milyonluk borcu ortadan kalkmış oldu.” ‘

“Ciddi projelere ihtiyaç var”

Trabzonspor’un ekonomik anlamda gelir elde edebilmesi için yeni projelere ihtiyacı olduğunu anlatan Usta, şöyle konuştu: “Hedefimizde Kartal’ın bitişiğindeki bir konut projesiyle ilgili arsa var. Orası da bize ait değil. Fiyat gerçekten kolay fiyat değil. Dönümü 11 milyon lira. 13,5 dönümlük bir yeri satın almaya kalktığımızda yaklaşık 160 milyona ihtiyacımız var. Orayı 160 milyona alıp, projeyi geliştirip Trabzonspor’un kasasına ne kadar gelir koyabiliriz diye uğraşıyoruz. Fiyatın yüksek olması nedeniyle zorlanıyoruz. Trabzonspor’un bugün 770 milyonluk borcunun daha makul seviyelere çekilebilmesi için ciddi projelere ihtiyaç var. Yaşadığımız süreçte şunu gördüm ki, proje geliştirmek, hayata geçirmek, muhatap bulmak, buradan Trabzonspor’un kasasına ciddi kazanç sağlamak zaman, emek gerektiren dikenli zor bir yol. Umut ediyorum bizim dönemimizde buradan Trabzonspor’a katkı sağlayacak bir gelir elde ederiz ve Trabzonspor’un sürdürebilir borç yapısına kavuşturulmasına temin edebiliriz.”

“Kaybederken yeniden potada olmanın heyecanını yakaladık”

Sportif açıdan inişli çıkışlı bir yolculuklarının olduğunu ifade eden Başkan Muharrem Usta, “Son 15-20 yıla dönüp baktığımızda elimizde en değerli kadrolardan biri var. Bu kadro ile sene başı iyi performansımız olmadı. Keşke sene başında teknik direktör değiştirilseydi. Belki değiştirseydik belki 24, belki 32 puan toplardık. Yani değiştirsen de garanti olmuyor. Ama en azından şöyle bakmak istiyoruz. Biz kaybederken yeniden yakaladık. Bir anda bir senenin adeta yok olduğunu acı şekilde hissederken şimdi hepimiz yeniden potanın içerisinde olmanın heyecanını yakaladık. Belki bu çok daha önemli başka senelere göre. Kaybederken yakalamak değeri arttırır. Tüm camiamızın bugün bulduğumuz pozisyondan sene sonuna kadar Trabzonspor’umuza destek vererek, bu yolculuğun her tarafında sağlam durduğunu gözlemliyorum. Bu kadro, bu yapıyla içinde bulunduğumuz durumla Trabzonspor’umuz hepimize mutluluk yaşatsın. Tabii ki kolay değil. Uzun yılların sunmuş olduğu güven sorunu var. Bunu da aşıyoruz. Kardemir Karabükspor maçı inşallah iyi sonuçla neticelenirse, ikinci devreye çok daha iyi hazırlıklarla girebiliriz. Trabzonspor hepimizin. Birçok yönetim gelip geçti. Biz de bunlardan biriyiz. Herkes emin olsun ki omuzumuzdaki yükün ağırlığını hissederek, kulübümüzü en iyi yere getirmek için içimizdeki en sağduyulu, çalışkan, Trabzonspor için her şeyini vermeye göze almış her bir arkadaş kadar sorumluluk içinde hareket ediyoruz. Bu bir dünya kulübü. Kulübümüzü bu duruma getiren, Trabzonspor markasını dünyada gerçekten dev bir marka yapan, bu markanın bugüne gelmesine katkı sağlayan herkese şükranlarımızı sunuyorum”diyerek sözlerini noktaladı.

Başkanımız Muharrem Usta’nın konuşmasının ardından yönetim kurulumuzun mali ve idari yönden ibrası gerçekleştirildi.

Yönetim kurulumuzun, divan başkanlığına sunduğu önerge üzerine giriş ve yıllık üyelik aidatlarının artırılması oylamaya sunuldu. Üye olacak kişilerin bir defaya mahsus giriş aidat bedeli 1200 liraya, yıllık aidat bedelinin ise 150 liraya çıkartılması oy çokluğu ile kabul edildi.

BENZER HABERLER
U18 Basketbol Takımımız Türkiye Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı
U18 Basketbol Takımımız Türkiye...
19.04.2024 19:08
U18 Basketbol Takımımız, Anadolu Şampiyonası final maçında Ankara TED Koleji'ni 74-72 yenerek U18 Türkiye...
haber detay
Trabzonspor 83 – 85 Kutaisi
Trabzonspor 83 – 85 Kutaisi...
19.04.2024 16:58
Basketbol Takımımız, haftayı BAY geçmesi sebebiyle Gürcistan temsilcisi Kutaisi ile ikinci hazırlık maçını...
haber detay
Mondihome Kayserispor maçı kamp kadromuz belli oldu
Mondihome Kayserispor maçı kamp...
19.04.2024 16:04
Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında deplasmanda oynayacağımız Mondihome Kayserispor maçının kamp kadrosu...
haber detay
Mondihome Kayserispor maçı hazırlıklarımız tamamlandı
Mondihome Kayserispor maçı hazırlıklarımız...
19.04.2024 15:44
Takımımız, Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında deplasmanda oynayacağımız Mondihome Kayserispor maçı...
haber detay
Trabzonspor 70 – 82 Kutaisi
Trabzonspor 70 – 82 Kutaisi ...
18.04.2024 20:23
Basketbol Takımımız, haftayı BAY geçmesi sebebiyle Gürcistan temsilcisi Kutaisi ile hazırlık maçı oynadı....
haber detay
Üyelerimize duyuru
Üyelerimize duyuru...
18.04.2024 17:34
Kulüp tüzüğümüzün “Aidat Ödemeye Çağrı” başlıklı 19. maddesinin “a” ve “b” fıkraları ile “Üyelikten Çıkarma”...
haber detay
Takımımızın 24 Nisan Çarşamba günü oynayacağı VavaCars Fatih Karagümrük maçına Yavru Fırtınaları bekliyoruz
Takımımızın 24 Nisan Çarşamba günü...
18.04.2024 15:08
Takımımızın, Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçında 24 Nisan Çarşamba günü saat 20.30’da Papara...
haber detay
Mondihome Kayserispor maçının hakemi belli oldu
Mondihome Kayserispor maçının hakemi...
18.04.2024 14:55
Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında deplasmanda oynayacağımız Mondihome Kayserispor maçının hakemi belli...
haber detay
Trabzonspor E-Bülten
Takımımızdan en son haber, duyuru ve bilgilerden haberdar olmak için sen de kaydol!

Sosyal Medya’da Bizi Takip Edin!

© 2016-2024 Trabzonspor Kulübü Resmi Web Sitesi

www.trabzonspor.org.tr web sitesinde bulunan yazılı ve görsel
içerik izinsiz başka bir yayın organında yayınlanamaz.

TRABZONSPOR KULÜBÜ