Teknik Direktörümüz Ünal Karaman ile sözleşme yeniledik
6.06.2019 17:17
Bu Haberi Paylaş :

Teknik Direktörümüz Ünal Karaman ile bugün Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde yapılan törenle sözleşme imzalandı. Başkanımız Ahmet Ağaoğlu’nun yanı sıra yönetim kurulu üyelerimizin de yer aldığı törende mutluluğunu ifade eden Karaman, “Bunu saf bir profesyonel imza olarak görmeyin. Sizin yüreklerinizde Trabzonspor’a atılmış imza neyse bunu da öyle görün” dedi.

İmza töreninde konuşan Başkanımız Ahmet Ağaoğlu, “Sevgili hocamızla zaten geçen sene başlayan bir sürecin içindeyiz. Yönetime geldiğimiz zaman uzun bir süreçten geçeceğimizi kamuoyuna ifade etmiştik. Bir yeniden yapılanma, altyapıya önem veren ve altyapıdan yetiştirdiği oyuncuları Trabzonspor ilke ve ülküsüne hizmet edecek futbolcular haline getirerek geleceğe taşımak için hocamızla çalışmaya başlamıştık. Ancak ilerleyen süreç içerisinde sevgili hocamıza Teknik Direktörlüğün üstünde ve ötesinde de yük ve sorumluluk yüklediğimizin farkındaydık. Bu süreç bizim için zor bir süreç olduğu gibi zaman zaman yönetim kurulu arkadaşlarımız, yardımcı hocalarımız ve personelimiz dahil asli görevlerimizin dışında pek çok şeyle uğraşmak zorunda kaldık. Kendi adıma konuşayım. Başkanlığımın çok önemli bir bölümünde kulübe başkan olarak mı tahsildar olarak mı hizmet ettim derseniz, ikincisi biraz daha doğru olur. Bu süreçte herkesin biraz daha fazla fedakarlık yapması gerekiyordu. Bu hususta hocamıza çok teşekkür ediyorum. Türkiye’de başkanlık, yöneticilik de zordur ama en zor olanı teknik direktörlüktür. Hele ki Trabzonspor’da bu çok daha zordur. Allah’a şükür belirli bir noktaya kadar getirdik. Çok büyük özveri gösterdiler hem teknik ekibimiz hem de oyuncularımız. Bundan sonrası için geleceğe umutla ve farklı bakarak kafamızdaki düşüncelerimizin hem kulübün idari yapısına hem de sahaya yansıtabilecek bir pozisyonda olabileceğimizi düşünüyorum. Yaklaşık 1-2 aydır profesyonel kadro yapılanmasını ve altyapının nasıl şekilleneceğini çok uzun hatta Ramazan’da sabahlara kadar münazara ettik. Burada bütün arzumuz camianın gurur duyacağı ve gururla izleyeceği bir takım oluşturmak ve bunun devamlılığın sağlamak. Allah mahcup etmez inşallah. Hocamız bizim yönetim olarak her şeyiyle güvendiğimiz, inandığımız ve yönetimin işini kolaylaştıran, bizim gibi düşünen bir insan. Trabzonspor’un böyle şansları da var. Trabzonspor’a gönül vermiş insanlar arasında farklı düşünceleri bir kenara bırakıp zor günlerde yükün altına giren insanlar da var. Hocamız da kulübün bu neferlerinden bir tanesi ve huzurlarınızda sizlerle birlikte tekrar çok teşekkür ediyorum. Yönetim adına şu sözünü veriyorum kendisine. Hocamızın arkasındayız, yanındayız, sağındayız, solundayız. Hocamızla birlikte yanyanayız. Allah bu önemli ve zor süreçte hepimizin yardımcısı olsun” dedi.

Teknik Direktörümüz Ünal Karaman’ın ise şunları söyledi:

“Öncelikle hepinize iyi bayramlar diliyorum. Biz bu odanın içerisinde sene boyunca oyuncularımla beraber bazen sevinci paylaştık, bazen hüznü paylaştık. Önemli bir derslik olarak geçti burası. Klasikleşmenin ötesinde bu şehir farklı bir şehirdir. Her şeyiyle farklı bir şehir. Dokusunu bozma adına ısrarcı olunmazsa. Başkanım çok güzel şeyler söyledi. Şahsım da tüm yönetim kuruluna ve bize destek veren, bizden hiçbir şeyi esirgemeyen, en az başkanımız kadar destek veren tüm profesyonellerimize ve emekçilerimize teşekkür ediyorum. İnanın, onlar olmazsa bizler olmayız. Bizim profesyonel manadaki yaşayışımızı ve hayat standartlarımız noktasında hep önümüzü süpürdüler, önümüzde pislik bırakmamaya çalıştılar. Ben tüm ekibim adına hepsine teşekkür ediyorum. Trabzon şehri diğer şehirler gibi değildir. Her yerde söyleriz. Maalesef spor ve siyasette biraz daha fazla söyleriz. Bir söz vardır, “Yunus’um bu sözleri eğri büğrü söyleme, gelir Molla Kasım çeker seni hesaba” diye. Biz kendimizi hesaba çekme noktasında biraz eksik kalırız. Biz horonu bile hızlı oynarız. Bazen erken davranabiliriz, acele edebiliriz. Geldiğimiz noktada basın mensupları elbette çok önemlisiniz ama siz başka şehrin basın mensubu gibi olamazsınız. Tuttuğunuz ikinci bir takımın olduğunu düşünmüyorum. Varınız yoğunuz Trabzonspor’u en az bizler kadar koruyup kollamanız gerekir. Çünkü birçoğunuz profesyonel işinizin haricinde Bordo Mavi kravatla, atkıyla, formayla gezen insanlarısınız. O yüzden kendi çocuğunuz gibi korumanız gerekir.”

“Bizler hizmet ediyoruz. Ben bundan büyük mutluluk duyuyorum. Şu sözleşmede ne yazdığını biliyorsam evlatlarıma kavuşmak nasip olmasın” diyen Karaman, sözlerine şöyle devam etti: “Sadece yönetici arkadaşlarımızdan bir isteğim oldu, onu da başkanımıza söylerim. İstediğim bir tek şey var camiamıza hizmet etmek, camiamızın yüzünü güldürmek. Yeteneği neye el veriyorsa, gücümüz neye yetiyorsa. Geçmişte ne yaşadığımızı, diğer takımlarla alakalı ne yaşadığımızı gelirsiniz ben size ifade ederim. Beni 20 yıldır, 30 yıldır hala tanımadıysanız çok fazla ifade edecek bir şeyim olmaz. Biz geçen sene zorlukların içinde olduk. Allah’a şükürler olsun o zorluklar bize imkan verdi. Biz hiçbir zaman bize sunulmuş kaz tüyü yataklarda, koltuklarda, mükemmel kadrolarda, mükemmel imkânlarda bir şeyler sunulmadı bize. Geçmişte yaşadığımıza baktım bir de geleceğe baktım. Allah’a şükürler olsun her türlü zorluğa rağmen aslan gibi yürekleri olan, sporculuktan asla taviz vermeyen ve her gün öğrenme gayretinde olan bir oyuncu grubum vardı. Öğrenecekler, öğrenmeye de devam edecekler tıpkı bizim gibi. Biz de bu oyuncu grubu olduğu sürece, ben sadece oyuncu grubu demiyorum onlara saha içinde mücadele eden bu taraftar grubu olduğu sürece Allah’a şükürler olsun şehrimizi en iyi şekilde temsil etmeye gayret edeceğiz.”

Bu süreçte biraz empati yaparak bakılmasını isteyen Karaman, sözlerini şöyle tamamladı: “Geçen seneyi ben tesislerde geçirdim. 7/24 tesislerde geçirdim. Nadiren tesislerden dışarı çıktım. Bundan asla rahatsızlık duymuyorum. Ben burada bir çalışanın gözüne baktığımda ondan enerji alan, o enerjiyle çalışan bir insanım. Sizden bir tek istirhamım olsun, burada bir imza töreni yapıyoruz. Baktığınız zaman bu bir profesyonel sözleşmedir ama ben hayatımın hiçbir döneminde profesyonel sözleşmeye imza atmadım. Geçmişte Trabzonspor’a 10 milyara imza atarken, İstanbul kulüplerinin ilk teklifi 25 milyar olmuştu. Ben konuşmadım, düşünmedim bile. Ben burada mesafeyi de bilirim. Mutluluk, hüzün, keder… Aradaki çok ince çizgiyi de bilen bir insanım. Bugün burada konuşuyorum ama yarın belki bir sözünüz, bir bakışınız, başkanımızın veya yönetim kurulumuzun bir bakışı benim kimseye söylemeden buradan eşyayı toplayıp gitmeme neden olur. Bir tek şey istiyoruz, samimi duruş. Biz bu samimi duruşu birbirimize gösterdiğimiz sürece aşamayacağımız hiçbir sorun yok. Gücümüz ölçüsünde aşarız. Kadromuz, imkanlarımız nereye kadar. Kulvarlarımız farklı, bu kulvarlarda yarışacaksınız. Hastalığı var, olumsuzluğu var. Bunun için de güçlü olmanız lazım, güçlü kalabilmemiz lazım. Bunun için de en büyük etken sizlersiniz. Çünkü bizi insanlarla samimi olarak buluşturan sizlersiniz. Başkanımız, bizler, çalışanlarımız diğer Trabzonsporlulardan farklı mıyız, nasıl farklı düşünebiliriz. O yüzden sizlerden istirhamın bunu saf bir profesyonel imza olarak görmeyin. Sizin yüreklerinizde Trabzonspor’a atılmış imza neyse bunu da öyle görün.”

BENZER HABERLER
Maç öncesi dostluk yemeği
Maç öncesi dostluk yemeği...
28.04.2024 18:16
Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında sahamızda oynayacağımız Gaziantep FK maçı öncesinde Başkanımız Ertuğrul...
haber detay
Mehmet Yılmaz Emiroğlu'nu anıyoruz
Mehmet Yılmaz Emiroğlu'nu anıyoruz...
28.04.2024 09:10
28 Nisan 2006 tarihinde aramızdan ayrılan eski yöneticilerimizden Mehmet Yılmaz Emiroğlu’nu saygıyla...
haber detay
Gaziantep FK maçı hazırlıklarımız tamamlandı
Gaziantep FK maçı hazırlıklarımız...
27.04.2024 20:02
Takımımız, Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında evimizde oynayacağımız Gaziantep FK maçı hazırlıklarını,...
haber detay
Basketbol Takımımız deplasmanda galip
Basketbol Takımımız deplasmanda...
27.04.2024 19:32
Türkiye Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi’nde mücadele eden Basketbol A Takımımız, ligin 10. haftasında...
haber detay
Onursal Başkanımız Mehmet Ali Yılmaz son yolculuğuna uğurlandı
Onursal Başkanımız Mehmet Ali Yılmaz...
26.04.2024 15:57
Kulübümüze 1 Lig Şampiyonluğu, 1 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 1 Başbakanlık Kupası ve 1 de Türkiye Kupası’nın...
haber detay
Gaziantep FK maçı hazırlıklarımız sürüyor
Gaziantep FK maçı hazırlıklarımız...
26.04.2024 13:33
Takımımız, Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında evimizde oynayacağımız Gaziantep FK maçı hazırlıklarına...
haber detay
Dergimizin 217. sayısı bayilerde
Dergimizin 217. sayısı bayilerde...
25.04.2024 14:22
Trabzonspor Dergimizin Nisan sayısı bayilerdeki yerini aldı. Başkanımız Ertuğrul Doğan’ın gündeme dair...
haber detay
Gaziantep FK maçı hazırlıklarımız başladı
Gaziantep FK maçı hazırlıklarımız...
25.04.2024 14:11
Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında evimizde oynayacağımız Gaziantep FK maçı hazırlıklarımız bugün 11.30’da...
haber detay
Trabzonspor E-Bülten
Takımımızdan en son haber, duyuru ve bilgilerden haberdar olmak için sen de kaydol!

Sosyal Medya’da Bizi Takip Edin!

© 2016-2024 Trabzonspor Kulübü Resmi Web Sitesi

www.trabzonspor.org.tr web sitesinde bulunan yazılı ve görsel
içerik izinsiz başka bir yayın organında yayınlanamaz.

TRABZONSPOR KULÜBÜ