Çalımbay için imza töreni düzenlendi
18.10.2017 15:33
Bu Haberi Paylaş :

Yeni Teknik Direktörümüz Rıza Çalımbay için bugün imza töreni düzenlendi.

Medical Park Stadyumu’nda yapılan törene Genel Sekreterimiz Gençağa Meriç ve Yönetim Kurulu Üyemiz Ali Rıza Egemen de katıldı.

Meriç: “Başarılı günler yaşayacağız”

İmza töreninde konuşan Genel Sekreterimiz Gençağa Meriç, Pazartesi günü yönetim kurulu olarak toplantı yaptıklarını ve Ersun Yanal ile yolların ayrılması kararı aldıklarını belirterek, “Sonrasında başkanımız, yönetim kurulumuz olarak görüşmeler yaptık ve teknik direktörlüğü ile kişiliği ile bizim için ön plana çıkan Rıza hocamızla çalışma kararı aldık. Bugün buraya gelip imzaları attık. Hocamızla başarılı günler yaşayacağımıza inandığımız için bu kararı aldık. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Başkanımız Muharrem Usta’nın özel işleri nedeniyle imza törenine gelemediğini belirten Meriç, sözlerine şöyle devam etti: “Başkanımızın aylar önceden planlanan kendi özel işleriyle ilgili yurt dışı seyahatleri vardı. Başkanımızla sürekli temas halindeydik. Başkanımız da hocamızla diyalog içerisindeydi. Başkanımız yönetimin aldığı karardan memnun. Hocamıza da güveniyor. Ersun Yanal ile görüştük, yönetim kurulunda da görüştük ve ayrılması yönünde karar verdik. Başkanımız da geldikten sonra Ersun Yanal ile yüz yüze görüşecek. Bu konuda sorun olacağını tahmin etmiyorum. Ersun hocanın anormal bir talebi yok. Tazminat gibi herhangi bir talebi yok. Başkanımızla görüşmek istedi. Yönetimin aldığı kararı kendisine tebliğ ettik ve bu şekilde ayrılık kararı verdik.”

Egemen: “Rıza hoca ile yeni bir bahar geleceğine inanıyoruz”

Yönetim Kurulu Üyemiz Ali Rıza Egemen ise yaptığı açıklamada, “Yaklaşık bir aydır Trabzon'da hava durumu çok yağmurlu, kapalı. Ben bu sabah uyandığımda güneş açmıştı. Çok güzel bir Trabzon baharı gördüm. Hocamızla beraber yeni bir bahar mevsimi yaşayacağımıza inanıyoruz, güveniyoruz. Kendisinin mütevazı kişiliği, inancı, hırsıyla kulübümüze katkı sağlayacağını düşünüyorum. Camiamıza hayırlı olsun. Geçmişi irdelemenin faydası yok. Bugünden itibaren önümüze bakıyoruz. Rıza hocamıza da güveniyoruz. İyi ve samimi işler yapacağımıza inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Çalımbay: “Ekibime ve futbolculara güveniyorum”

Teknik Direktörümüz Rıza Çalımbay ise Trabzonspor gibi büyük bir camiaya geldiği için çok mutlu olduğunu kaydederek, şunları söyledi:

“Trabzon gibi büyük bir camiaya geldiğim için çok mutluyum. Gerçekten hedefi olan bir camia. Ben ekibime ve futbolcu arkadaşlarıma çok güveniyorum. Çok iyi işler yapacağımıza inanıyorum. Bizim için sıkıntı arada gelmemiz ve bir sonraki maça kısa bir zamanın olması. İki gün sonra maç oynayacağız. Bizi tek sıkan, problem olan bu; ama ben geçmişte de zaman problemi olan böyle takımlarda çalıştım. Bizim için tek sıkıntı zaman. Onu da en kısa sürede atlatıp Trabzonspor'u layık olduğu yere getirmek için gayret sarf edeceğiz.”

Taraftardan da destek isteyen Çalımbay, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Taraftarlar, son zamanlarda ne kadar üzülse de takımlarının yanında olması lazım. En büyük güç o. Oynadığım dönemden maça geldiğimizden bilirim. Onların ne kadar katkıda bulunduğunu biliyorum. 12’nci adam derler ama bana göre taraftar 1’inci adamdır. Futbolcu arkadaşların geçmişe değil, önlerine bakması lazım. Kritik maçlar oynayacağız, bu maçların telafisi yok. Yönetim, futbolcu, teknik heyet bir arada kenetlenmeliyiz. Çok iyi bir kadroya sahip takımımız var. Trabzonspor'un gerçek yerine kavuşması için hep birlikte hareket edeceğiz. Trabzonspor'un geçmişini çok iyi biliyoruz. Camiayı, isteklerini çok iyi biliyorum. Tek şansızlığımız sonradan gelmek, sezon başında takımla birlikte olmak farklı oluyor. Takıma alışana kadar bu kaybı en asgariye indirmek istiyoruz. Önümüzde Evkur Yeni Malatyaspor, kupa ve final gibi Galatasaray maçı var. Bunlara mükemmel şekilde hazırlanmamız gerekiyor. İşimize bugünden itibaren başlayacağız.”

Oyuncularla görüşeceğini, onlardan hırslı, istekli olmalarını isteyeceğini anlatan Çalımbay, iyi bir hava yakalamaları gerektiğini de vurgulayarak, "Bunu yakaladıktan sonra Trabzonspor'un çok başarılı olacağına inanıyorum. Artık onu da çalışarak, oyuncularımızla konuşarak yapmamız gerekiyor. Hedefimiz Trabzonspor'u en iyi yere getirmek” dedi.

Henüz ligin başında olduklarını belirten Çalımbay, “Ligdeki konumumuza baktığımızda bana göre daha ligin başı sayılır. Herkesin birbiriyle oynayacağı kritik maçlar var. Lig koptu demek bana göre doğru değil. Kaybolan bir hava var. Bir hava yakalamamız gerekiyor. Bu sadece ben ve ekibimle olacak bir iş değil. Camia olarak üzerimize düşeni yapmamız gerekiyor. Bu havayı yakalayınca başarılı olacağımıza inanıyorum. Oyuncuların da kendi kapasitelerine gelmeleri gerekiyor. Bir an önce başlamamız ve Evkur Yeni Malatyaspor maçını iyi bir şekilde tamamlamamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Çalımbay, Trabzonspor'da Beşiktaş'ın, Beşiktaş'ta da Trabzonspor'un eski teknik direktörünün görev yapmasına ilişkin sorulan bir soru üzerine, "Dünyanın en güzel şeylerinden bir tanesi bu. Trabzon'da çok güzel günler, şampiyonluklar yaşadık. Taraftarların coşkusunu hiçbir şeyini unutamam. Burası futbol kenti. Şenol hocamı çok severim. Antalyaspor’da görevi bıraktığım gün ilk beni arayan Şenol hoca oldu. Hem Avrupa hem ligde gayet iyi gidiyor. Zaman zaman bazı aksaklıklar yaşanacak. Yüksek bir tempo, her yerde varlar. Mükemmel grafik çiziyor. İnşallah biz de aynısını yapmak için bütün gayreti göstereceğiz. Burada iyi şeylerin olmaması için bir neden yok” yanıtını verdi.

“Telafisi olmayan maçlar oynayacağız, benim korkum yok”

Ligde üst sırada yer alan rakiplerle puan farkının fazla olduğuna dikkati çeken Çalımbay, “Konsantre olmak gerekiyor. Herkesin işin ciddiyetini görmesi lazım. Biz telafisi olmayan maçlar oynayacağız. İlk yarı sonuna kadar çok iyi puanlar almamız gerekiyor. Ondan sonra yönetimle konuşacağız. Bir iki transfer olabilir. Eksiklikleri gördükten sonra ikinci yarıya müthiş başlamamız gerekiyor. Yukarıda yer almamız için çıkış yapmamız lazım. Nasıl bir sorumluluğun altına girdiğimi biliyorum. Gittiğim takımlarda ne hedef varsa yaptım. Buradaki işimizin çok zor olduğunu biliyoruz. Benim korkum kesinlikle yok. Sadece zaman kısa” dedi.

Önlerinde önemli üç maçın bulunduğunu vurgulayan Çalımbay, “Eğer taraftar takıma kızıp, bundan önceki skorlara bakıp küskünlüğü varsa en büyük kayıp olur. Taraftarın mutlaka bizi desteklemesi ve yanımızda olması gerekiyor. Evkur Yeni Malatya, kupada Çorum Belediyespor ve Galatasaray maçı çok çok önemli. Galatasaray şu an ligin en formda takımlarından biri. Sezon başında Antalya’da Galatasaray ile oynadık. Galatasaray'ın tek puan kaybettiği maç oldu. Her takımı yenecek güçte bir takımız. Önemli olan birlik beraberliği çok iyi şekilde sağlamak. Geçmişi unutup geleceğe bakmamız gerekiyor” diyerek açıklamalarını tamamladı.

BENZER HABERLER
U18 Basketbol Takımımız Türkiye Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı
U18 Basketbol Takımımız Türkiye...
19.04.2024 19:08
U18 Basketbol Takımımız, Anadolu Şampiyonası final maçında Ankara TED Koleji'ni 74-72 yenerek U18 Türkiye...
haber detay
Trabzonspor 83 – 85 Kutaisi
Trabzonspor 83 – 85 Kutaisi...
19.04.2024 16:58
Basketbol Takımımız, haftayı BAY geçmesi sebebiyle Gürcistan temsilcisi Kutaisi ile ikinci hazırlık maçını...
haber detay
Mondihome Kayserispor maçı kamp kadromuz belli oldu
Mondihome Kayserispor maçı kamp...
19.04.2024 16:04
Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında deplasmanda oynayacağımız Mondihome Kayserispor maçının kamp kadrosu...
haber detay
Mondihome Kayserispor maçı hazırlıklarımız tamamlandı
Mondihome Kayserispor maçı hazırlıklarımız...
19.04.2024 15:44
Takımımız, Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında deplasmanda oynayacağımız Mondihome Kayserispor maçı...
haber detay
Trabzonspor 70 – 82 Kutaisi
Trabzonspor 70 – 82 Kutaisi ...
18.04.2024 20:23
Basketbol Takımımız, haftayı BAY geçmesi sebebiyle Gürcistan temsilcisi Kutaisi ile hazırlık maçı oynadı....
haber detay
Üyelerimize duyuru
Üyelerimize duyuru...
18.04.2024 17:34
Kulüp tüzüğümüzün “Aidat Ödemeye Çağrı” başlıklı 19. maddesinin “a” ve “b” fıkraları ile “Üyelikten Çıkarma”...
haber detay
Takımımızın 24 Nisan Çarşamba günü oynayacağı VavaCars Fatih Karagümrük maçına Yavru Fırtınaları bekliyoruz
Takımımızın 24 Nisan Çarşamba günü...
18.04.2024 15:08
Takımımızın, Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçında 24 Nisan Çarşamba günü saat 20.30’da Papara...
haber detay
Mondihome Kayserispor maçının hakemi belli oldu
Mondihome Kayserispor maçının hakemi...
18.04.2024 14:55
Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında deplasmanda oynayacağımız Mondihome Kayserispor maçının hakemi belli...
haber detay
Trabzonspor E-Bülten
Takımımızdan en son haber, duyuru ve bilgilerden haberdar olmak için sen de kaydol!

Sosyal Medya’da Bizi Takip Edin!

© 2016-2024 Trabzonspor Kulübü Resmi Web Sitesi

www.trabzonspor.org.tr web sitesinde bulunan yazılı ve görsel
içerik izinsiz başka bir yayın organında yayınlanamaz.

TRABZONSPOR KULÜBÜ