Teknik Direktörümüz Ünal Karaman'ın açıklamaları
25.05.2019 00:48
Bu Haberi Paylaş :

Spor Toto Süper Lig'in 34. haftasında deplasmanda oynadığımız ve 3-2'lik galibiyetimizle sonuçlanan Rizespor maçı sonrası Teknik Direktörümüz Ünal Karaman basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Trabzon ve Rize arasındaki kırgınlık ve küskünlüklerin bitmesi gerektiğine dikkat çeken Ünal Karaman, "Öncelikle sporun ruhunun barış ve kardeşlik olduğunu ve hayatımın hiçbir anında sporcuyken de işin bu tarafına oturduğum dönem içerisinde de bizim hayat felsefemiz olan bu saydığım düsturlar bizim sporun içinde var olmamızı sağladı. Dolayısıyla geçmiş dönemde yaşanan bazı kırgınlıklar olabilir, bazı küskünlükler olabilir. Belki camialar içerisinde bu tarz sorunları gün yüzünde tutabilecek ve insanların sinir sistemine dokunabilecek, onları harekete geçirebilecek sıkıntılar yaşanmış olabilir. Dünü, dünde bırakmak gerekiyor. İki tane birbirine çok yakın kültürleri olan komşu kentin umuyorum ki bu müsabakayla beraber bütün kırgınlıkları, küskünleri geride bırakmış, el ele ve gönül gönüle geleceğe çok daha güzel bakmalarını temenni ediyorum. Spor adamı olarak bunu söyleme ihtiyacı duyuyorum. Rize'de de dostlarım var, Trabzon zaten yuvamız gibi olmuş, 90 yılından itibaren yıllarımız geçmiş. Küskünlükleri, kırgınlıkları geride bırakmak bu mübarek günlerde yapabileceğimiz en iyi şey olur" dedi.

Sezon içinde çok büyük zorluklar yaşadıklarını belirten Karaman, "Sezon içerisinde zorluklar yaşadık ama bu zorluklar içerisinde bir gün birbirinin kalbini kırmamış, bir gün arkadaşını rencide etmemiş, her türlü zor şartlar ve ağır antrenmanlarda, her türlü sıkıntılı ortam içerisinde birbirine dostça kenetlenmiş ve sarılmış bir oyuncu grubum var. Alınlarından öpmek benim için çok hafif kalır. Kontenjan oyuncularımız, genç oyuncularımız, altyapıdan gelen pırlantalarımız dahil olmak üzere hepsine kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum. İyi ki varlar, iyi ki bu formanın bir parçası oldular. İyi ki bu aidiyetin bir parçası oldular ve bizi bugünlere taşıdılar. Eğer sıkıntıları konuşup da bugünlere geleceğiz demiş olsaydık biz çok geride kalırdık. Biz sadece futbol oynamak istedik. Sadece ve sadece sevgiyi sempati haline getirerek bu günlere geldik. Hamdolsun, Allah yardım etti. Başka türlü bizim bu işlerin üstesinden gelme şansımız yoktu. Emeği geçen, Başkanımız ve yönetim kurulumuza teşekkür ediyorum. Bizi hiç yalnız bırakmayan taraftarımıza da teşekkür ediyorum. Ben futboldaki sevgi ve futboldaki duruşun da yıllar yılı şahidi olmuş bir insanım. Gönlüm hep daha iyisini istiyor. Birbirimize empati yapalım, birbirimizi anlayalım ve hoşgörüyü ön planda tutalım istiyorum. Ama zaman zaman sahalarımızda hoş göremeyeceğimiz eylemler, tavırlar oluyor. Umuyorum ki bununla beraber bu topraklara, bu doğan güneşe ve akan suya olan borcumuzu hangi meslekte olursak olalım iyi ödemeye çalışırız. Biz de bundan bir parça olsun insanlara ilham verebilirsek, kendimize bir parça mutluluk çıkartırız. Ben camiama çok teşekkür ediyorum. Oyuncularıma çok teşekkür ediyorum. Bizi bu noktaya taşıyan yardımcı hocalarımız, profesyonel çalışanlarımız, kapıdaki güvenliğimiz, mutfaktaki aşçımız dahil olmak üzere hepsine çok teşekkür ediyorum. Biz buralara gelmişsek, bizim rahatımız ve huzurumuz için onlar çok hizmet verdiler. Bizim zaman zaman yaşadığımız stres içerisinde önemli destekler verdiler. Sağ olsunlar, hep önümüzü aydınlattılar. Hepsine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Transferlerle ilgili olarak gelen soruya ise Ünal Karaman,"Bu konuda bir şey söyleme hakkım ve şansım yok. Trabzonspor mutlaka gelecek planlamasını yapar. Ben bir günden bir güne o kapıdan içeriye girip de 'arkadaş ne yaptınız?' diye sormadım. Biz sadece Trabzonspor'un gelecek planlaması içerisinde oyuncu kriterlerini söyleriz, onlar gereğini yaparlar. Yönetim kurulumuz uygun görürse Trabzonspor'un gelecek planlamasında kadrosuna dahil eder" diyerek yanıt verdi.

Takımdan ayrılması gündemdeki oyuncular için yöneltilen soruya ise Karaman, "Ben işin teknik boyutunda kalabilirim. Trabzonspor köklü bir kulüp, köklü bir mazisi var ve bu mazisi sayesinde yıllar yılı ayakta kalabilmiş. Bu sorunun muhatabı mantık olarak benim olmamam lazım. Ama şöyle cevap vereyim. Hugo, sezon başından bugüne kadar geldiğimiz süre zarfında zorda kaldığımız her anda bizden biriymiş gibi davrandı ve hiçbir zaman kendisini geri çekmedi. Diğer kontenjan oyuncularımız da öyle. Görev vermediğimiz Luis Ibanez benim için çok değerli, pırlanta. Görev vermediğimiz Zargo, görev vermediğimiz Vahid al yüreğinin en güzel köşesine koy. Biz böyle birlikte bir takım olduk, harman olduk. Bir kere bile benim ağzımdan 'yabancı oyuncu' kelimesini duymamışsınızdır. Rengi, milliyeti, ne olursa olsun benim formamı giymişse benim en değerli parçamdır. Dolayısıyla yüreğimin en güzel köşesinde yer alırlar. Bahsettiğim gelenekler içerisinde Trabzonspor'un kendi şartları vardır, oyuncunun kendi şartları vardır. Teknik boyutunda bu kadarını söyleyebilirim. Onun haricinde başka bir şey bilmiyorum. Ne sunulan fiyatı biliyorum ne Hugo'nun sunduğu rakamı biliyorum. Biz sadece teknik boyutunda teşekkür edebiliriz. Oyuncunun kalması noktasında Trabzonspor'un da maddi boyutta bir planlaması var. Dolayısıyla ben kendi sınırımın ötesine geçmiş olurum. Hugo ile ilgili olarak ne teknik manada, ne de insani manada ağzımdan olumsuz hiçbir şey çıkmaz, çıkamaz. Çocuk verdiğimiz her görevi yerine getirdi. Gelecek planlaması içerisinde, futbolcunun istediğini istediği şekilde yapma şansı vardır. Ben bunları konuşurken de bir spor adamı pozisyonunda konuşuyorum. Evet, az görev verdik ama Luis iyi bir çocuk. Zargo, Vahid hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bekleyip görmenizde fayda olabilir diye düşünüyorum" şeklinde yanıt verdi.

Jose Sosa'nın sakatlığı üzerine gelen soruya ise Karaman, "Sosa'nın çıkması oyun planımızı bozmadı çünkü zaten bizim onunla ilgili bir planımız vardı. Geçen hafta oynadığımız müsabakada devre arsında ağrıyla başladı. Çıkartalım dediğimiz her anda sahada arkadaşlarıyla birlikte olmak istedi. Bu hafta da antrenmanlarda çok fazla olmadı, hafif bir koşu yapmıştı. Ama saha içinde verilen mücadele koşunun çok çok ötesinde. Dedi ki 'Hocam, başlamak istiyorum ama zorlayacak olursa haber veririm' dedi, biz zaten ona göre hazırlık yapmıştık. Oyun planımızda da bir zorluk yok. Trabzonspor forması giyen her oyuncu elinden gelen her şeyi yapıyor. Eğer farkındaysanız biz savunma tipli bir orta saha olmadan sezonu tamamladık. Bu oyuncular kendi yeteneklerinin çok çok üzerine çıktılar. Ancak yüreği olan, karakteri olan, duruşu olanlar bunları yapabilirlerdi. O yüzden teşekkürün çok çok ötesinde oyunculara vereceğim bir mesaj olur. Dolayısıyla oyun planımızda bir aksama olmadı" diyerek sözlerini noktaladı.

BENZER HABERLER
Trabzonspor 70 – 82 Kutaisi
Trabzonspor 70 – 82 Kutaisi ...
18.04.2024 20:23
Basketbol Takımımız, haftayı BAY geçmesi sebebiyle Gürcistan temsilcisi Kutaisi ile hazırlık maçı oynadı....
haber detay
Üyelerimize duyuru
Üyelerimize duyuru...
18.04.2024 17:34
Kulüp tüzüğümüzün “Aidat Ödemeye Çağrı” başlıklı 19. maddesinin “a” ve “b” fıkraları ile “Üyelikten Çıkarma”...
haber detay
Takımımızın 24 Nisan Çarşamba günü oynayacağı VavaCars Fatih Karagümrük maçına Yavru Fırtınaları bekliyoruz
Takımımızın 24 Nisan Çarşamba günü...
18.04.2024 15:08
Takımımızın, Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçında 24 Nisan Çarşamba günü saat 20.30’da Papara...
haber detay
Mondihome Kayserispor maçının hakemi belli oldu
Mondihome Kayserispor maçının hakemi...
18.04.2024 14:55
Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında deplasmanda oynayacağımız Mondihome Kayserispor maçının hakemi belli...
haber detay
Trendyol Süper Lig 34 ve 35. hafta programları açıklandı
Trendyol Süper Lig 34 ve 35. hafta...
18.04.2024 14:31
Trendyol Süper Lig’de 34 ve 35. hafta müsabakalarına ilişkin programlar açıklandı....
haber detay
Mondihome Kayserispor maçı hazırlıklarımız sürüyor
Mondihome Kayserispor maçı hazırlıklarımız...
18.04.2024 13:53
Takımımız, Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında deplasmanda oynayacağımız Mondihome Kayserispor maçı...
haber detay
U18 Basketbol Takımımız Anadolu Şampiyonası’nda grubunu ikinci sırada tamamladı
U18 Basketbol Takımımız Anadolu...
17.04.2024 16:49
U18 Basketbol Takımımız, Türkiye Basketbol Federasyonu’nun 2023-2024 sezonu Yurt İçi Faaliyetleri programı...
haber detay
Mondihome Kayserispor maçı hazırlıklarımız devam ediyor
Mondihome Kayserispor maçı hazırlıklarımız...
17.04.2024 14:41
Takımımız, Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında deplasmanda oynayacağımız Mondihome Kayserispor maçı...
haber detay
Trabzonspor E-Bülten
Takımımızdan en son haber, duyuru ve bilgilerden haberdar olmak için sen de kaydol!

Sosyal Medya’da Bizi Takip Edin!

© 2016-2024 Trabzonspor Kulübü Resmi Web Sitesi

www.trabzonspor.org.tr web sitesinde bulunan yazılı ve görsel
içerik izinsiz başka bir yayın organında yayınlanamaz.

TRABZONSPOR KULÜBÜ